Ανείσπρακτα Ενοίκια : Καταργείται η εκχώρηση…

0

11

Καταργείται όπως φαίνεται η δυνατότητα εκχώρησης στο Δημόσιο , των ανείσπρακτων ενοικίων από φυσικά πρόσωπα για το τρέχον έτος…

Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η δυνατότητα που είχαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να εκχωρήσουν στο Δημόσιο τα ενοίκια που ΔΕΝ είχαν εισπράξει από τους ενοικιαστές τους ,κατά τη διάρκεια του έτους , ώστε να μην φορολογηθούν για εισοδήματα ουσιαστικά ανύπαρκτα.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική , η κυβέρνηση καταργεί την εκχώρηση μισθωμάτων στο Δημόσιο. Το μέτρο αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα πληρώσουν το 2016 φόρο εισοδήματος με συντελεστές 11%-33% ακόμη και για τα ποσά των ενοικίων που δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν φέτος από τους ενοικιαστές τους. Στα επόμενα έτη οι συντελεστές φορολόγησης των ενοικίων προβλέπεται να αυξηθούν στα επίπεδα του 15% και του 35%, οπότε οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα πληρώνουν ακόμη πιο δυσβάστακτους φόρους για ανείσπρακτα ενοίκια.

Παράλληλα ο ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωση του τονίζει ότι η ρύθμιση αυτή θα έχει άκρως δυσμενείς επιπτώσεις στους επιχειρηματίες και κυρίως τους μικρομεσαίους, για πολλούς από τους οποίους η -αναγκαστική πλέον, από την πλευρά των ιδιοκτητών – έξωση ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή. Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η επαναφορά του μέτρου της εκχώρησης ενοικίων ψηφίστηκε μόλις πριν λίγους μήνες από την ίδια κυβερνητική πλειοψηφία που σχεδιάζει τώρα να ανακαλέσει την ψήφο της.

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.