Διαδικτυακό ταξίδι σε Επίδαυρο και Ολυμπία

0

Η εξαιρετική ψηφιακή διαδικτυακή πλατφόρμα «World Heritage Journeys» (www.visiteuworldheritage.com), που εγκαινιάστηκε , είναι ένα εργαλείο προβολής μνημείων και τόπων από όλη την Ευρώπη, με στόχο να ωθήσει τους επισκέπτες να αποκτήσουν μεγαλύτερη σύνδεση με την ιστορία τους, αλλά και τις γύρω περιοχές, τα προϊόντα, τον άυλο πολιτισμό.

Της Βασιλικής Τζεβελέκου




Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας μας, αποτελεί πρωτοβουλία του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το National Geographic και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Επίδαυρος (https://visitworld­heritage.com/Epidaurus) και η Ολυμπία (https://visitworldheritage.com/Olympia) περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα, σε ένα σύνολο 34 επιλεγμένων χώρων και μνημείων από 19 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι: να διαμένουν περισσότερο στους προορισμούς, να αποκτούν εμπειρία του τοπικού πολιτιστικού αποθέματος και του φυσικού περιβάλλοντός του, καθώς και βαθύτερη γνώση και εκτίμηση των αξιών της Παγκόσμιας Κληρονομιάς», δήλωσε η Mechtild Rössler, διευθύντρια του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η πλατφόρμα αναπτύσσεται γύρω από τις τέσσερις θεματικές ενότητες: τη Βασιλική Ευρώπη (Royal Europe), την Αρχαία Ευρώπη (Ancient Europe), τη Ρομαντική Ευρώπη (Romantic Europe) και την Υπόγεια Ευρώπη (Underground Europe), που «αφηγούνται» συναρπαστικές ιστορίες από την κληρονομιά και την ιστορία της Ευρώπης, ενώ διαθέτει πρακτικές πληροφορίες και εργαλεία που βοηθούν τους ταξιδιώτες στον καλύτερο σχεδιασμό των διακοπών τους.

Το υπουργείο Πολιτισμού, διά των αρμόδιων Υπηρεσιών του (Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας), συνεργάστηκε με την UNESCO και το National Geographic για περισσότερους από 18 μήνες και κατάφεραν να δημιουργήσουν ελκυστικές πλατφόρμες μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, χρηστικές πληροφορίες (ώρες λειτουργίας, κόστος εισιτήριων ανάλογα με την περίοδο, ακόμα και ποια είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τις επισκεφτεί κανείς), ενώ συνδέει την Επίδαυρο και την Ολυμπία με όλους τους γύρω αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία, τις κοντινές πόλεις, την τοπική παραγωγή, κάνει αναφορές στα εδέσματα κ.ά.

Για την υλοποίηση, σημαντική ήταν η συμβολή του υπουργείου Τουρισμού, που εξασφάλισε πλούσιο πληροφοριακό και εποπτικό υλικό, ιδιαίτερα για τις διάφορες μορφές του εναλλακτικού τουρισμού.

Πηγή: http://www.efsyn.gr/






Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.