ΦΠΑ στην Εκπαίδευση : Τι γίνεται ?

0

blackboard-906x636 (1)

Μία εβδομάδα από τη λήξη της υποβολής δηλώσεων ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ από τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια , αλλά και την κυβερνητική εξαγγελία για κλιμακούμενο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση , δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμή απλά “ακούγεται” ότι θα δοθεί νέα παράταση για την υπαγωγή (Προσοχή της δήλωσης ένταξης) των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ ώστε να υπάρξει χρόνος για τη λήψη οριστικών αποφάσεων για το θέμα.

Το μόνο δεδομένο που γνωρίζουμε είναι η απόρριψη του κλιμακωτού ΦΠΑ από τους θεσμούς (βλέπε Σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο http://www.taxheaven.gr/ )

Στη βάση αυτή η επιβολή Φ.Π.Α. στην ιδιωτική εκπαίδευση ισχύει κανονικά και η  παράταση που είχε δοθεί ή πιθανόν θα δοθεί δεν αφορά αναστολή της Νομοθετικής διάταξης του Ν.4236/2015 , ,αλλά μόνο παράταση στην προθεσμία μεταβολής στο μητρώο της υποβολής δηλώσεων ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ. Η κατάργηση του μέτρου ή η τροποποίηση του , απαιτεί Νομοθετική ρύθμιση και όχι απλά δελτίο τύπου ή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Ένα ερώτημα ακόμα που υπάρχει είναι , το τι γίνεται με τις επιχειρήσεις αυτές που ήδη έχουν κάνει στο μητρώο δήλωση ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ και καλούνται  να υποβάλλουν περιοδική δήλωση ΦΠΑ στο τέλος του μήνα.

Σε αναμονή λοιπόν των κυβερνητικών αποφάσεων , για να δούμε τελικά τι θα γίνει με το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό θέμα.

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.