Τέλος στην βίζα για ταξίδια στις ΗΠΑ

0

Οριστικά εκτός της χρονοβόρας διαδικασίας έκδοσης βίζα για ταξίδι αναψυχής ή επαγγελματικό στις ΗΠΑ, βάζουν με απόφασή τους οι Αμερικανοί.

Οι αμερικανικές αρχές απέστειλαν επιστολή προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας θα παραμείνει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεώρησης Εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program).

Όσοι επιθυμούν πάντως να ταξιδέψουν θα πρέπει να «ενημερώσουν» το Ηλεκτρονικό Σύστημα για Ταξιδιωτική Άδεια (ESTA), που αποτελεί μέρος του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP).

Η ESTA είναι υποχρεωτική για όλους τους υπηκόους ή πολίτες των χωρών του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP) που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής και για σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (VWP), όλοι αυτοί οι ταξιδιώτες πρέπει να λάβουν μια ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού πριν από την επιβίβαση τους σε αεροπλάνο ή κρουαζιερόπλοιο με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.