Τα…ελεύθερα κι ωραία της Αθήνας τον Νοέμβριο

0

Θέατρο, χορός, σινεμά, ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία και όλα όσα ωραία και δωρεάν συμβαίνουν στην πόλη αυτόν τον μήνα.

Δωρεάν επίσκεψη σε Μουσεία και οι Αρχαιολογικούς χώρους

Όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, έτσι και στις 4 Νοεμβρίου Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και μας δίνουν καλή ευκαιρία να (ξανα) γίνουμε τουρίστες στην Αθήνα. Και αν δεν θυμάστε τι και πώς, δείτε εδώ τα βασικά του αθηναϊκού sightseeing.

Φεστιβάλ Ταινιών “Γυναίκες και πολιτική”

Για δύο ημέρες – 2 και 3 Νοεμβρίου – η Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου 134-136) θα φιλοξενήσει προβολές ταινιών και συζητήσεις με επίκεντρο την σχέση του γυναικείου φύλου με την πολιτική. Δείτε το πρόγραμμα παρακάτω.

Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Δεκαέξι θεατρικές ομάδες,  οι οποίες συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων δημιουργών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε όλους τους χώρους του ΔΘΠ σε ένα φεστιβαλικό τετραήμερο – 1 με 4 Νοεμβρίου, το οποίο περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, χορού και performance. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.




Διαδραστικό σεμινάριο Coaching από την Global Academy of Coaching

Η αγαπημένη μας Τζιλ Δούκα και ο Νικόλας Ουρανός μας αποκαλύπτουν πώς θα βρούμε τον μοναδικό τρόπο να δημιουργήσουμε την ζωή που θέλουμε μέσα από ένα σεμινάριο στο Royal Olympic Hotel διάρκειας 3 ½ ωρών. Πρόκειται για την εισαγωγή της εκπαίδευσης Life Coaching της Global Academy of Coaching η οποία έχει αναπτυχθεί με βάση τα Approved Coach Specific Training (ACSTH) της International Coaching Federation. Κρατήστε θέση εδώ.

Η «Ημέρα των Νεκρών» στην Αθήνα

Η δημοφιλής μεξικάνικη γιορτή περνά μια βόλτα από την πόλη, μέσα από ένα τετραήμερο εκδηλώσεων (31/10 με 3/11) που περιλαμβάνουν εργαστήρια κεραμεικής, ομιλίες, εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακού ψωμιού, προβολές μεξικάνικων ταινιών και εκθέσεις φωτογραφίας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Το Ινστιτούτο Γκαίτε τιμά τα 100 χρόνια του Bauhaus

Το κίνημα έχει την τιμητική του μέσα από πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων, μέχρι το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα για τον Νοέμβριο, προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας «Τριαδικό Μπαλέτο» (19 Νοεμβρίου στις 20.30) την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση με την ιστορικό/κριτικό χορού Νατάσα Χασιώτη πάνω σε θέματα αναβίωσης του εποχικού αυτού αριστουργήματος, τη σχέση του με την αβάντ γκάρντ της εποχής και την πολιτική του διάσταση.

Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”

Το πρόγραμμα στον πολιτιστικό χώρο του Περιστερίου περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις θεάτρου σκιών και κουκλοθεάτρου. Ενδεικτικά, την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου θα προβληθεί το οικονομικό θρίλερ «Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά, ενώ το Σάββατο 3 Νοεμβρίου τα πιτσιρίκια θα διασκεδάσουν με τον «Καραγκιόζη Τραγουδιστή» από τον Θίασο Ηλία Καρελλά. Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη, και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου το αριστουργηματικό “Coco” της Disney. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Ο «Λούντβιχ της Ρένας» στο Τριανόν

Στην Αθήνα του ’50 η Ρένα Παπαθανασίου, είναι πολλά υποσχόμενη νέα πιανίστα κι αγαπά τον Beethoven. Ονειρεύεται να παίξει κάποτε το 5 ο του Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα.  Στην Αθήνα του σήμερα, οι θυγατέρες κι ο ανιψιός της, ο συνθέτης και μαέστρος Φοίβος Παπαδόπουλος, τιμούν τη μνήμη της μέσα από μια συναυλία στις 4 Νοεμβρίου στις 11.30 στον Κινηματογράφο Τριανόν. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το περίφημο «Αυτοκρατορικό» – 5 ο Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα, καθώς και η 5η Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Η εκδήλωση θα ανοίξει με το «Preludio pomposo ed espressivo».



Οι Jazz Baroque στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί το μουσικό project Jazz Baroque, μια μπάντα η οποία παντρεύει την classic και fusion Jazz με το Baroque. Οι μουσικές τους ταξιδεύουν τον ακροατή με όχημα την τζαζ σε μουσικές της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Το μπάσο κοντίνουο των Claudio Monteverdi, Henry Purcell, John Dowland, Giovanni Battista Pergolesi μετατρέπεται σε walking bass, το μουσικό πριόνι παίρνει τη θέση της σοπράνο, και ο αυτοσχεδιασμός έρχεται σε πρώτο πλάνο. Η συναυλία πραγματοποιείται στις 25 Νοεμβρίου στον Φάρο στις 21.00.

Διήμερο Αφιέρωμα στον Ingmar Bergman στο ΚΠΙΣΝ

Το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί δύο μέρες αφιερωμένες στο έργο του μεγάλου Σουηδού σκηνοθέτη στo πλαίσιo των παγκόσμιων εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την γέννησή του. Σημαντικές προσωπικότητες του σινεμά, από τον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και από τους τομείς της φιλοσοφίας και της ψυχιατρικής επιχειρούν να αναδείξουν πτυχές του έργου και της προσωπικότητας του κινηματογραφιστή. Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου θα προβληθεί η αριστουργηματική “Persona” στις 12.20, ενώ την Κυριακή 25 θα προβληθεί η «7η σφραγίδα» στις 12.00 και το «Καλοκαίρι με τη Μόνικα» στις 17.20. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Εργαστήρια Φωτογραφίας και Δημιουργικής Γραφής στα Εξάρχεια

O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων διοργανώνει- και φέτος- στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων εργαστήρια φωτογραφίας και δημιουργικής γραφής, με δωρεάν συμμετοχή. Το Εργαστήρι Φωτογραφίας (διάρκειας οκτώ μηνών) απευθύνεται σε όσους θέλουν να θέσουν εικαστικά ερωτήματα με φωτογραφική διάλεκτο. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 13 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή 13.00  με 15.00 και 17.00 με 19.00. Οι εγγραφές στα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα 29 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στη γραμματεία του Κέντρου Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων (Τσαμαδού 9), Δευτέρα-Πέμπτη 13:30-21:00 και Παρασκευή 09:00-15:00. Περισσότερα εδώ.

πηγή: www.in2life.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.