Ας αρχίσουν τα ρακόμελα…Πού θα πάμε

0

Χειμώνας, καιρός για ρακόμελα. Οκτώ μαγαζιά , περιμένουν να το σερβίρουν στις αθηναικές παρέες

Ρακουμέλ
Εμμανουήλ Μπενάκη 71, πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 21 0380 0506<
Ελληνική έντεχνη μουσική «μπερδεμένη» με κρητικά ακούσματα, άφθονη ρακή και ρακόμελο και εξαιρετική κρητική κουζίνα είναι η συνταγή της επιτυχίας για αυτό το στέκι των Εξαρχείων. Στη συνταγή του ρακόμελου μάλιστα προσθέτουν ματζουράνα και δίκταμο. Μερακλήδες. Συνοδεύουμε με μυζηθροπιτάκια, απάκι, λουκάνικο ξιδάτο Κρήτης, ντάκο ωραιότατο και φρεσκοκομμένες πατατούλες και δεν πληρώνουμε παραπάνω από 15€ ανά άτομο.




Ψύρρα
Mιαούλη 19, Ψυρρή τηλ: 210 3244046
Το μικροσκοπικό στέκι στου Ψυρρή που ξεκίνησε την «μανία» για το ρακόμελο συνεχίζει ακάθεκτο αυτοπροσδιοριζόμενο ως «ντισκοκαφενείο» να σερβίρει ωραιότατο ρακόμελο με δική του ρακή και βιολογικό μέλι, αλλά και καθαρά ποτά σε ιδιαίτερο περιβάλλον. Πλην αυτού θα δοκιμάσετε κοκτέιλ με βάση την ψημένη ρακή, ρακή με σαφράν, αλλά και ποικιλία κρητικών μεζέδων για να μη πείτε ξεροσφύρι: μαραθοπιτάκια, ντάκο, μαριναρισμένο λαδοτύρι κ.α. Βγάζει τραπεζάκια έξω και έχει και ένα ωραιό παταράκι.

Ρακογωνία
Φιλίππου 5, Μικρολίμανο, τηλ: 210 4125274
Στον ζεστό του χώρο στο Μικρολίμανο, αυτό το μεζεδοπωλείο έχει φτιάξει μια ωραιότατη γωνιά για να απολαύσουμε μεζεδάκια και ποικιλίες κρεατικών, τις οποίες φυσικά συνοδεύουν κρητικές ρακές, οινόμελο και ρακόμελο. Στα του μενού βρίσκουμε ωραία καλτσούνια με μέλι, κολοκυθοκεφτέδες, πατάτες με κρέμα γάλακτος και μπέικον, καγιανά με σύγκλινο, παστουρμαδοπιτάκια και λοιπά μεζεκλίκια. Τα Σαββατοκύριακα έχει και ζωντανή μουσική με έντεχνα/ρεμπέτικα/λαϊκά. Για ένα μεζεδο-γεύμα με ρακόμελο, υπολογίστε περί τα 12€/ άτομο.

Καφενείον το 111
Ερμού 111, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 7967
Κοντά στο Γιουσουρούμ, αυτό το φοιτητικό στέκι με τους ξύλινους πάγκους και τις πολύχρωμες κουρελούδες σερβίρει ωραίο ρακόμελο και μεζέ ή ποικιλίες με θέα στην πάντα πολυσύχναστη Ερμού. Το «Καφενείον» συχνά πυκνά στήνει ρεμπέτικες βραδιές με ζωντανή μουσική. Αν κάνετε κράτηση, σημειώστε ότι θα πρέπει να κάνετε ελάχιστη κατανάλωση 10€ κατ’ άτομο. Για τσιμπολόγημα και αρκετό ρακόμελο υπολογίστε περί τα 10-12€/ άτομο.

Το Μέλι
Λασκαράτου 1 & Πατησίων, τηλ: 2110134404
Νεανικό στέκι για μεζέδες και ρακόμελο, με ρακή από την Κρήτη και σωστή αναλογία κανέλας και αλκοόλ, αλλά και λοιπά ποτά όπως κρασί, τσίπουρο, ούζο και μαστίχα. Ωραία και η ψημένη ρακή τους, ενώ εξίσου καλά και τα μεζεδάκια σε καλές τιμές: χοιρινή τηγανιά, μπριζολάκι ριγανάτο, πατατοσαλάτα, τυροκαυτερή και ντάκος είναι μερικά από τα πιατάκια που συνοδεύουν τις ρακομελοποσίες μας εδώ. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€/ άτομο για παρεϊστικο τσιμπολόγημα μετά ποτού.



Στο Καπάκι
Τριφυλίας 37-39, Πανόρμου, τηλ: 210 6914061
Μικρούλι, παρεΐστικο και οικογενειακό, θυμίζει παλιά Αθήνα, παίζει χαλαρή μουσική και συνοδεύει το εξαιρετικό του ρακόμελο (και ρακή) με νοστιμότατα μεζεδάκια που επιμένουν παραδοσιακά κατά κύριο λόγο, χωρίς όμως να «κολλάνε» εκεί. Μεταξύ άλλων στο μενού του θα βρείτε ας πούμε φιλετάκια κοτόπουλο με σάλτσα από ουίσκι και κοτοσαλάτα με μπέικον. Πλην ρακόμελου και ρακής, έχει και ωραίο χύμα κρασί, ούζο και τσίπουρο. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€, για μεζεδάκια και ποτάκια.

Ρακομελιό
Δροσιάς & Ακακιών 5, Ν. Ηράκλειο, τηλ: 21 0284 9082
Μεγάλο, και άνετο μεζεδοπωλείο στα βόρεια προάστια, το Ρακομελιό είναι ό,τι πρέπει για μεγάλες παρέες που θέλουν να τα πιούν και να τσιμπολογήσουν. Το ρακόμελο του είναι καλοφτιαγμένο, ενώ εξίσου καλή είναι και η ρακή, το οινόμελο και το χύμα κρασί του. Οι μεζέδες που τα συνοδεύουν είναι τίμιοι: ποικιλίες κρεατικών, μπεκρή μεζέ, σαλάτες και ωραίες πίτες ξεχωρίζουν από το μενού. Ο λογαριασμός για ένα παρεϊστικο φαγοπότι, στα 12-15€/ άτομο.

Ρακοπαίγνιο
Γ. Γεννηματά 105 και Αν. Ρωμυλίας 125, Άνω Γλυφάδα, τηλ: 21 0961 0118
Μία από τις πιο value for money προτάσεις για ρακοποσία και κατανάλωση μεζέδων στα Νότια. Στο cosy χώρο του, θα πιάσετε τραπέζι για να απολαύσετε νοστιμότατους μεζέδες (απάκι στη σχάρα, τηγανιά χοιρινή, σκαλτσούνια με τυρί, χοιρινό στη λαδόκολα, ντάκο, φέτα με σουσάμι και μέλι) και να καταναλώσετε εξαιρετικό ρακόμελο και χύμα κρασί συνοδεία ζωντανής – κρητικής – μουσικής. Ο λογαριασμός περί τα 12€ ανά άτομο.

Ν. Γ.
πηγή: www.in2life.gr



Comments are closed.