ΙΚΑ : Απογραφή Προστατευόμενων (εμμέσων) μελών Ασφαλισμένων…

2

IKA-aftodioikisi1

Τα προστατευόμενα μέλη τους (σύζυγο και τέκνα), που είναι καταχωρημένα στο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας,θα πρέπει να απογράψουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ για το ασφαλιστικό έτος 2016-2017 . Η διαδικασία αυτή μπορεί για φέτος να γίνει ηλεκτρονικά χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία και χωρίς να χρειάζεται να προσέλθουν οι Ασφαλισμένοι στα Τοπικά  υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Η εν λόγω απογραφή πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής / διαλειτουργικής υπηρεσίας του ΙΚΑ με τίτλο «Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων»,

 • Για να προχωρήσει η διαδικασία αυτή , θα πρέπει πρώτα ο Άμεσα Ασφαλισμένος να απογραφεί ο ίδιος μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΙΚΑ , ως εξής :

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET
(Δεν απαιτείται προσέλευση σε Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παραλαβή κλειδαρίθμου)

Η διαδικασία πραγματοποιείται με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, δηλώνοντας τους κωδικούς πρόσβασης (username και password) που ήδη διαθέτετε ως χρήστης των υπηρεσιών του TAXISNET, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την πιστοποίηση σας.

Σε περίπτωση που η σύζυγος δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης του TAXIS NET παρέχεται η δυνατότητα πιστοποίησης της στις Υπηρεσίες μας με τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXIS NET του συζύγου.

Πατήστε για είσοδο στην Hλεκτρονική Yπηρεσία – Πιστοποίηση Ασφαλισμένου μέσω TAXISNET.
 • Στη συνέχεια με τις παρακάτω οδηγίες , μπορεί να εγγραφούν τα προστατευόμενα μέλη-έμμεσα (σύζυγος και τέκνα) :
                  Παρακολουθήσετε και το σχετικό Βίντεο
  
«Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων», παρέχεται η δυνατότητα απογραφής (απόδοση Αριθμού Μητρώου ασφαλισμένου ΑΜΑ) των έμμεσα ασφαλισμένων (σύζυγος και τέκνα) που είναι ήδη καταχωρημένα στο Οικογενειακό Βιβλιάριο Υγείας, με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (Ηλεκτρονική θεώρηση Βιβλιαρίου Υγείας).
«Εξέλιξη Αιτήματος Απογραφής και Απόδοσης Ασφαλιστικής Ικανότητας»παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης στον ασφαλισμένο για την απόδοση του Αριθμού Μητρώου των μελών του (σύζυγος και τέκνα) που είναι ήδη καταχωρημένα στο Οικογενειακό Βιβλιάριο Υγείας και την παράλληλη απόδοση της Ασφαλιστικής Ικανότητας.

Πατήστε για είσοδο στην
Υπηρεσία – Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων.

Πατήστε για είσοδο στην
Υπηρεσία – Εξέλιξη Αιτήματος Απογραφής και Απόδοσης Ασφαλιστικής Ικανότητας.

2 Σχόλια

 1. ΑΝΤΩΝΗΣ on

  Στο βίντεο που παρουσιάζει το ΙΚΑ για απόδοση ασφαλιστικης ικανότητας μετά το πεδίο θέλετε να αποδοθεί απόδοση Αριθμού Μητρώου ασφαλισμένου συζύγου η συζύγου υπάρχει 1 τετργωνάκι το οποίο τσεκάρουμε.
  Στό βίντεο εμφανίζει μετά το μήνυμα έλεγχος στοιχείων κ.λ.π. 1 άλλο τετραγωνάκι που γράφει Δέν έχει ατομικό εισόδημα.
  Στήν αίτηση που υποβάλω εγώ ΔΕΝ εμφανίζει αυτό το τετραγωνάκι και ενώ πάω στο επόμενο και μου δείχνει τα στοιχεία της συζύγου και πατάω για Υποβολή Αίτησης ΔΕΝ την δέχεται και πηγαίνοντας στήν επιλογή Υπηρεσία — Εξέλιξη Αιτήματος Απογραφής και Απόδοσης Ασφαλιστικής Ικανότητας. μου εμφανίζει ότι δεν έχω κάνει καμμία δήλωση.
  Μήπως είναι δυνατόν να μου δώσετε κάποια διευκρίνηση γιατί συμβαίνει αυτό
  Με εκτίμηση
  ΑΝΤ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.