Κοινωνικό μέρισμα: Τι θα πάρετε ανάλογα το εισόδημα σας (πίνακες)

0

Ανοίγει στις 4 Δεκεμβρίου το koinonikomerisma.gr και χιλιάδες πολίτες αναζητούν τα εισοδηματικά κριτήρια για να δουν αν το λάβουν αλλά και τι ποσό τους αναλογεί μετά και τις ανακοινώσεις Τσίπρα από το βήμα της Βουλής και την τροπολογία που κατατέθηκε και ήδη ψηφίστηκε από την Ολομέλεια για την χορήγηση του επιδόματος.

Το κοινωνικό μέρισμα 2018 θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του taxisnet, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί το επόμενο διάστημα.




Αναλυτικά, σύμφωνα και με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και το δεδομένο ότι οι δύο πρώτες κλίμακες θα μείνουν αυτούσιες με τις περσινές χωρίς να αποκλείεται και οι υπόλοιπες να  είναι ίδιες και αυτές το  μέρισμα 2018 θα πληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Κλίμακα ισοδυναμίας νοικοκυριών:

Η  ενίσχυση των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αναμένεται να γίνει ως εξής:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Περιουσιακά κριτήρια.

Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.

Κινητή περιουσία.

Κριτήριο αποτελεί και το συνολικό ύψος των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού ή και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κτλ.

Εξαιρέσεις. Από τη χορήγηση της εφάπαξ εισοδηματικής ενίσχυσης θα εξαιρεθούν νοικοκυριά τα μέλη των οποίων στις τελευταίες υποβληθείσες και εκκαθαρισθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος δήλωσαν:
– ότι κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβ. εκατοστών, παλαιότητας έως 10 ετών, πισίνες ή και σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 5 μέτρων

– δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής

– δίδακτρα καταβληθέντα σε ιδιωτικά σχολεία

– δαπάνες για αμοιβές υπηρετικού προσωπικού

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού να έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος φορολογικού έτους 2017, εφόσον έχουν υποχρέωση.

πηγή: www.dikaiologitika.gr



Comments are closed.