Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, την Πέμπτη “για να μοιραστούμε αντικείμενα και ιστορίες”

0

Το Second Hand Shop του κοινωνικού συνεταιρισμού «Αρχιπέλαγος» μας καλεί την Πέμπτη στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης για να μοιραστούμε αντικείμενα και ιστορίες με στόχο τη στήριξη θέσεων εργασίας ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

«Μοιραζόμαστε τις ιστορίες των αγαπημένων μας αντικειμένων. Πράγματα που μαζί τους ζήσαμε στιγμές, περιπέτειες, εκπλήξεις. Πράγματα της παιδικής μας ηλικίας, που δε μπορούσαμε να αποχωριστούμε για καιρό. Που μας χάρισε ένα αγαπημένο πρόσωπο. Αντικείμενα που κάτι σημαίνουν, αντικείμενα που κάτι έχουν να πουν, που μας ηρεμούν ή μας ταράσσουν. Κι εμείς θα αφηγηθούμε την -κοινή- μας ιστορία. Μια ομπρέλα, ένα καπέλο, μια κασετίνα, ένα βιβλίο, ένα δαχτυλίδι, μία βεντάλια, ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι. Αντικείμενα που θα τους δώσουμε την ευκαιρία, να συνεχίσουν την ιστορία τους με νέους ιδιοκτήτες.», αναφέρουν οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους και συμπληρώνουν:

«Σας καλούμε να μοιραστείτε αυτό το κάτι που σας συνδέει με το αντικείμενο που θα φέρετε, δωρίζοντάς το στο Second Hand Shop του Αρχιπελάγους. Να δώσετε αυτή την άλλη υπόσταση που έχουν, αντικείμενα που είναι γύρω μας, τα νομίζουμε άψυχα, κι όμως έχουν χαρακτήρα και προσωπικότητα. Με αφετηρία ένα σημαντικό συμβάν της ζωής σας στο οποίο το αντικείμενο αυτό πρωταγωνίστησε μαζί σας, τη θέση του αντικειμένου αυτού στο χώρο σας, ή τη σειρά γεγονότων που αυτό ήταν αφορμή να ενεργοποιηθούν.

»Σας καλούμε να ξεκλειδώσετε ένα κομμάτι μνήμης, δίνοντας φωνή στις -κοινές- σας ιστορίες. Να οδηγήσετε τους νέους πιθανούς ιδιοκτήτες του να φτιάξουν εικόνες από καθημερινές, παράξενες, φωτεινές ή σκοτεινές στιγμές σας με το αντικείμενο, που τώρα “αποχωρίζεστε” παραχωρώντας το στο Second Hand Shop και στηρίζοντας θέσεις εργασίας ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα».

Έξω από το Second Hand Shop του συνεταιρισμού θα είναι αγαπημένοι ηθοποιοί, συγγραφείς, ποιητές, συνθέτες και τραγουδιστές, σκηνοθέτες και δημοσιογράφοι για να προσφέρουν αντικείμενα και να αφηγηθούν τις ιστορίες τους.

Ανάμεσά τους οι Αλεξάνδρα Αηδίνη-ηθοποιός, Κωνσταντίνος Ασπιώτης-ηθοποιός, Σπύρος Γραμμένος-τραγουδοποιός, Άννα Δαμιανίδη-δημοσιογράφος, Λένα Διβάνη, συγγραφέας-καθηγήτρια της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης-ποιητής/μεταφραστής/συγγραφέας, Ορέστης Ντάντος-τραγουδοποιός, Ελένη Ορνεράκη-ηθοποιός, Νίκος Περάκης-σκηνοθέτης, Φανή Πετραλιά-δημοσιογράφος, Απόστολος Ρίζος-τραγουδοποιος, Μαρίζα Ρίζου-τραγουδοποιός, Πέλα Σουλτάτου-συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν η Μερόπη Μιχαλέλη, ψυχαναλύτρια και ο Νίκος Γκιωνάκης, ψυχολόγος.

Το Second Hand Shop θα κεράσει το «κάτι τις» του και όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμά του θα διασκεδάσουν με όμορφες μουσικές και τραγούδια live.




Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου: 7:30 μ.μ. – 11:30 μ.μ. Δημοτική Αγορά Κυψέλης Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα
Πηγή: http://www.efsyn.gr/



Comments are closed.