H Ελένη που τόλμησε να πει όχι, κι οι άντρες που σε σκοτώνουν αν δεν τους καθίσεις

0

Οι άντρες που βιώνουν την απόρριψη, είτε ερωτική ή σεξουαλική και σκοτώνουν τη γυναίκα που είχε το… θράσος να τους απορρίψει, συνήθως αντιμετωπίζονται με επιείκεια απ’ τα ΜΜΕ (που βαφτίζουν τις πράξεις τους «έγκλημα πάθους») αλλά και απ’ τον κόσμο που ξεχνά πως δε μιλάμε για πάθος, αλλά για φόνο.

του Άρη Δημοκίδη
Στις ΗΠΑ οι «ακούσια άγαμοι» (involuntary celibates ή incels για συντομία) έχουν οργανωθεί κιόλας. Όπως έγραψε η Ειρήνη Γεωργή στο Αμπα, πρόκειται για άντρες που μισούν τις γυναίκες γιατί δεν τους κάθονται:

«Αυτοί οι άντρες νομίζουν ότι οι γυναίκες δεν τους κάθονται επειδή είναι άσχημοι, ενώ αν ήταν ψηλοί, γωνιώδεις και μυώδεις, οι ίδιες γυναίκες θα πετούσαν τη σκούφια τους και το βρακί τους για να πηδηχτούν μαζί τους, γιατί όλες οι γυναίκες είναι αηδιαστικές τσούλες. (Στην πραγματικότητα, καμιά γυναίκα δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί τους γιατί είναι μισογύνηδες, βλέπουν τις γυναίκες σαν άψυχα άβουλα αντικείμενα και είναι φρικτοί άνθρωποι με σοβαρή έλλειψη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων.)

Αυτό όμως δεν τους σταματά από το να πιστεύουν ότι οι γυναίκες τους χρωστάνε σεξ, να συζητάνε μεταξύ τους διαδικτυακά πώς να τις εξαπατήσουν, να τις βιάσουν και να τις εκδικηθούν, ενώ δικαιολογούν κάθε μορφής βία προς τις γυναίκες γενικότερα. Ακόμα και τη γυναικοκτονία.»

Στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει εκεί, όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, ακόμα και κάποιοι μυώδεις και κατά τα άλλα δημοφιλείς θεωρούν αυτονόητο ότι οι γυναίκες τους χρωστάνε σεξ.

Στη Ρόδο, αυτήν τη φοιτήτρια τη σκότωσαν επειδή δεν τους ήθελε. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι δεν ήθελε, δεν της έδωσαν καν το δικαίωμα να μην θέλει. Δεν της έδωσαν καν το δικαίωμα να ζήσει.

Και κοιτάς γύρω σου και βλέπεις: Τον τραγουδιστή Οικονομόπουλο να επικροτείται για το σοβινισμό του, τη Σταρ Ελλάς να δέχεται με χαμόγελο να την κακοποιεί ο σύντροφός της και να το θεωρεί αυτονόητο (και πως σε όλες συμβαίνει!), τον Αρναούτογλου να κάνει φάρσες με κακοποίηση γυναίκας για να γελάσουμε με τις αντιδράσεις του θύματος. Κι όλα αυτά μόλις μέσα σε μερικές ημέρες και μέσα απ’ την ίδια μόνο εκπομπή!




Ας μην νιώθουμε έκπληξη. Ζούμε σε μια κοινωνία σχεδόν έτοιμη να δεχτεί πως, «δε μπορεί, κάπως θα προκάλεσε η φοιτήτρια τα παλικάρια και τα έβγαλε εκτός εαυτού», και πως «αν δεν ήταν τόσο αρνητική και αυτή θα ζούσε και τα παλικάρια δε θα είχαν καταστρέψει τη ζωή τους».

Μπορεί να αλλάξει αυτό, ή κάθε προσπάθεια συζήτησης θα θεωρείται «υπερβολή των αγάμητων φεμινιστριών» και θα απορρίπτεται; Είμαι απαισιόδοξος. Όταν η Σταρ Ελλάς απενοχοποίησε εντελώς χτες βράδυ τη βία εναντίον των γυναικών, ο παρουσιαστής προχώρησε παρακάτω, σα να μη τρέχει τίποτα. Έτσι το αντιμετωπίζει και πολύς κόσμος.

Δεν ξέρω αν οι συλληφθέντες της Ρόδου είναι ένοχοι (ο ένας δεν έχει ομολογήσει ακόμη), όμως όποιος κι αν είναι ένοχος πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά και να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή.

Μακάρι η φριχτή αυτή υπόθεση να σταθεί αφορμή για να είναι πιο προσεκτικοί κάποιοι στο μέλλον. Και ασχέτως αν νομίζουν ότι πάντοτε τα «όχι» σημαίνουν «ναι», να τα θεωρούν όλα «όχι» έστω και απλώς για να μη μπλέξουν.

Δυστυχώς μερικοί δεν καταλαβαίνουν με τη λογική, αλλά μόνο με το φόβο…

Πηγή: https://www.lifo.gr/

Οι αναδημοσιεύσεις Άρθρων Γνώμης , δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις της Ομάδας “forolineυζήν”.



Comments are closed.