Taxisnet : Θα “φύγουν” οι προσαυξήσεις της Παράτασης…

0

 

Μια γνωστή πια “διαδικασία” εμφάνισης προσαυξήσεων μετά τη καταληκτική ημερομηνία πληρωμής ή παράτασης αυτής , είδαμε πάλι τις δύο πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου στις οφειλές που εμπρόθεσμα είχαμε καταβάλλει στις 30/11 ή κάνοντας χρήση της παράτασης που δόθηκε για αυτές. Το “μυστήριο” όμως  λύθηκε…

Το “φαινόμενο” έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν και το έχουμε συναντήσει και σε περιπτώσεις που δεν υπήρξε παράταση , όπως και στον μήνα Οκτώβριο για τις πληρωμές των οφειλών όπου η εμφάνιση τους (των πληρωμών) έγινε μετά από 7 ημέρες (04/11) ,ενώ οι οφειλές εμφανίζονταν ανεξόφλητες και με προσαυξήσεις.

Μπορείτε να δείτε το άρθρο μας στις 2 Νοεμβρίου.

Έτσι δεν πρέπει να υπάρξει ανησυχία για την εμφάνιση των προσαυξήσεων , αφού για τον Νοέμβριο υπήρξε παράταση καταβολής μέχρι 02/12 και η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΔΕ μας ενημερώνει  ότι “…η πίστωση των οφειλών πραγματοποιείται σταδιακά, ενώ η πληροφορία για τις σημερινές πληρωμές(02/12) θα ληφθεί από τις τράπεζες στις 3 Δεκεμβρίου (επόμενη εργάσιμη) και θα πιστωθεί εντός των επόμενων ημερών…”

Τέλος καλό θα είναι να βλέπουμε στη “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση” στην εφαρμογή  “Στοιχεία Πληρωμών” (ειδικά αν η πληρωμή έχει γίνει έως και τις 30/11)  τις πληρωμές μας , διότι το πιο πιθανόν είναι , εκεί να εμφανίζονται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση τη ΓΓΔΕ , όπως δημοσιεύθηκε από το http://www.enikonomia.gr/ έχει ως εξής :

Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ

«Αναφορικά με δημοσιεύματα για την επιβολή προσαυξήσεων στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2015 σε όλους τους φορολογούμενους, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει:

Με την ΠΟΛ 1258/30.11.2015 παρατάθηκαν μέχρι και την 2/12/2015 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. / Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες λήγουν στις 30/11/2015. Έως την ίδια ημερομηνία παρατάθηκαν και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Λόγω του αυξημένου πλήθους των συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες, η πίστωση των οφειλών πραγματοποιείται σταδιακά, ενώ η πληροφορία για τις σημερινές πληρωμές θα ληφθεί από τις τράπεζες στις 3 Δεκεμβρίου (επόμενη εργάσιμη) και θα πιστωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Πιθανό ανοιχτό υπόλοιπο δόσης ή εκπρόθεσμο στις επιλογές «Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης» και «Στοιχεία Ρύθμισης» της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» στο TAXISnet, δεν θα εμφανίζεται μετά την οριστική πίστωση μιας οφειλής».

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.