Νόμος Κατσέλη: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις εκκρεμείς υποθέσεις

0

Δικαστική εκκρεμότητα ετών χιλιάδων δανειοληπτών που έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη για να διασώσουν την κύρια κατοικία τους, κλείνει με την κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης σε ειδική πλατφόρμα. Στόχος όλες οι υποθέσεις να έχουν εκδικαστεί μέσα στο 2021.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τον επαναπροσδιορισμό της ημερομηνίας εκδίκασης όσοι έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και η υπόθεση τους εκκρεμεί.



Περιθώριο έως τις 15 Ιανουαρίου, έχουν όσοι κατέθεσαν αίτηση για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη έως το τέλος του 2014. Έως 31 Ιανουαρίου για αιτήσεις έως 30/6/2015 και έως 15 Φεβρουαρίου για αιτήσεις έως το τέλος του 2015. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου.

«Από το Νόμο Κατσέλη 70.000 υποθέσεις έχουν δικάσιμο έως το 2032 με το 25% αυτών, σύμφωνα με τις τράπεζες να αποτελούν στρατηγικούς κακοπληρωτές» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας .

Αίτηση θα πρέπει να υποβάλλουν όσοι δανειολήπτες, έχουν λάβει δικάσιμο μετά τις 15 Ιουνίου 2021 ενώ θα πρέπει να αποδεχθούν την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου

«Έγινε αφενός μεν για να διασφαλίσει το πραγματικό δικαίωμα αυτού που δικαιούται την προστασία της πρώτης κατοικίας να συνεχίσει να την έχει αυτή την προστασία αλλά βεβαίως και να ξεκαθαρίσει τις περιπτώσεις όλων αυτών των ανθρώπων οι οποίοι κρύφτηκαν στον νόμο Κατσέλη και οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια απολαμβάνουν μιας προστασίας την οποία δεν δικαιούνται» τόνισε στην ΕΡΤ υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Βασικός στόχος είναι όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις να εκδικαστούν μέσα στο 2021.

πηγή: ΕΡΤ



 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.