Και το παιδί του αρνητή;

0

Όλοι εστιάζουν στον πατέρα στο σχολείο της Θέρμης. Αυτόν που έλεγε κάτι ακατάληπτα μπροστά στην πύλη του Δημοτικού, ότι «θα γνωστοποιήσει μήνυση στη διευθύντρια και θα επιδώσει πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά… επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας».

της Κατερίνας Τζωρτζινάκη

Ο πατέρας, που αρνείται να κάνει self test στο παιδί του, θα βρεθεί σήμερα στο εδώλιο για απειλή της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση και θα πάει «χωρίς δικηγόρο γιατί τα χαρτιά μου έχουν μεγάλη δύναμη και ισχύ».

Όλοι εστιάζουν στον «αντιστασιακό» πατέρα, που σε ζωντανή μετάδοση κάνει τη λογική πέρα. Το παιδί, όμως;

Την ημέρα της πρώτης παράστασης του πατρός, έμεινε στη βιβλιοθήκη του σχολείου, μέχρι να το παραλάβει η μητέρα. Μόνο αυτό. Ξέχωρα από τους συμμαθητές του. Ένας τοσοδούλης με ένα βάρος στις πλάτες του. Την αψάδα του γονιού, τη γραφικότητα, κατά άλλους. Πώς το διαχειρίζεται ένα παιδί; Τι δοκιμασία είναι αυτή; Τι να κρατήσει και από πού να κρατηθεί; Ποιοι είναι οι «καλοί» και ποιοι οι «κακοί»; Δεν μπορεί, απορεί. Απέναντι σε πόσους να δώσει μάχη; Τα παιδιά ακολουθούν την παρτιτούρα που παίζουν οι γονείς, αλλά γιατί να διαχωριστεί, γιατί του γονιού τα φάλτσα να επωμιστεί; Τι, στο καλό, είναι «η συνωμοσία εις βάρος της Ελλάδας» και τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»; Έχει μπερδευτεί, μα ο μπαμπάς ξέρει. Ξέρει; Τα άλλα παιδιά, όμως, μπορεί να μην ξέρουν και στην ομάδα τους, με όλα τούτα, να μη με θέλουν. Μπα… Πότε θα έρθει η μαμά;

Την επόμενη μέρα δεν πήγε στο σχολείο, γιατί «πρέπει να ξεκουραστεί. Τη Δευτέρα θα επανέλθουμε». Θα χάσει κάποιες μέρες μαθήματος, παιχνιδιού στο προαύλιο, μια φέτα κοινωνικοποίησης και θα επανέλθει. Τόσο απλά; Η παρτιτούρα έχει κενά.

πηγή: naftemporiki.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.