Προσφυγικό: Το BBC έκανε ηλεκτρονικό παιχνίδι την τραγωδία!

0

Ηλεκτρονικό παιχνίδι έκανε το BBC την τραγωδία των εκατομμυρίων Σύριων προσφύγων! Σε αυτό προσομοιώνονται οι τρομακτικές διαδικασίες που αντιμετωπίζουν οι Σύριοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην χώρα τους.
Το «σενάριο» έχει ως εξής:Οι παίκτες. επιλέγουν έναν αρσενικό ή θηλυκό χαρακτήρα και επιχειρούν να εγκαταλείψουν τη Συρία μέσω Τουρκίας ή Αιγύπτου, ενώ καλούνται να επιλέξουν αν θα ταξιδέψουν από την ξηρά ή τη θάλασσα

Επιπλέον, καλούνται πολλές φορές να κάνουν δύσκολες επιλογές. Χωρίζονται με τα μέλη της οικογένειάς τους από τους διακινητές, οι γυναίκες πωλούνται σε ομάδες πολιτοφυλακής και ξυλοκοπούνται από τους διακινητές ή πετιούνται στη θάλασσα. Το παιχνίδι, συχνά οδηγεί σε θάνατο τους παίκτες.

Ειδικοί επέκριναν το BBC ότι μετατρέπει τα δεινά εκατομμυρίων ανθρώπων σε «παιχνίδι για παιδιά».
.«Εν μέσω της πιο αιματηρής συριακής κρίσης του αιώνα, η απόφαση του BBC να μετατρέψει την ανθρώπινη δυστυχία σε παιχνίδι είναι πραγματικά απίστευτη», σημείωσε ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Chris Walker, ενώ χρήστες του Twitter κατέκριναν το παιχνίδι χαρακτηρίζοντάς το αηδιαστικό.

Παρά την κατακραυγή, το BBC επιχείρησε να υποστηρίξει την επιλογή του, ισχυριζόμενο ότι είναι μία ευκαιρία να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με το προσφυγικό.

Οι «πίστες»  του θλιβερού ηλεκτρονικού παιχνιδιού του BBC

2

3

4

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.