Συνοψίζοντας… 12 Φεβ. 2016

0

Συνοψίζοντας… Μαζί πάλι τη Δευτέρα 15/02

 

Η τραγωδία με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο κατέπεσε στη νήσο Κίναρο τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, οδηγώντας στο θάνατο τους τρεις αξιωματικούς που αποτελούσαν το πλήρωμα του, είναι το κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στα ρεπορτάζ, επίσης,  γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως η Τουρκία αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδος να κάνει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό συμβάν.

Από εκεί και πέρα σε υψηλούς τόνους και σε συνθήκες έντονης πόλωσης κινήθηκε η συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και η οποία αφορά στην αλλαγή του καθεστώτος για τις τηλεοπτικές άδειες. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης «κονταροκτυπήθηκαν» με φόντο.. τη διαπλοκή. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπόλοιποι αρχηγοί συνέθεσαν όλοι μαζί ένα σκηνικό που σε καμία περίπτωση δεν φανερώνει διάθεση για συναίνεση σε κανένα θέμα.

Στο μεταξύ ο Πώλ Τόμσεν ξανακτύπησε και με άρθρο του στο blog του Δ.Ν.Τ ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε πρόσθετα μέτρα 9 δις ευρώ ως το 2018 και μειώσεις των συντάξεων σε συνδυασμό με τη μείωση του χρέους προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι. Την ίδια ώρα το eurogroup αναγνώρισε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος. Εφικτή κατά τον Μοσχοβισί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το τέλος του Μάρτη.

Οι αγρότες από την πλευρά τους κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους δίνοντας σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ραντεβού στην Αθήνα για το Παλλαϊκό Αγροτικό Συλλαλητήριο με τη συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ αλλά και πολλών άλλων φορέων. Συμβολική θα είναι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η παρουσία και 100 τρακτέρ στο Σύνταγμα.

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.