Εμιράτα: Υπουργείο Ευτυχίας με ερωτηματικά

0

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Επίσης, με την πτώση στην τιμή του πετρελαίου πόση ευτυχία μπορεί να αγοραστεί; Με αυτά τα δεδομένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν μια λαμπρή ιδέα για να ισοφαρίσουν. Δημιούργησαν το Υπουργείο Ευτυχίας.
Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (HAE) και ηγέτης του Ντουμπάι δεν ανακοίνωσε μόνο το Υπουργείο Ευτυχίας αλλά και τα Υπουργεία Ανεκτικότητας και  Νεότητας. Και μάλιστα προχώρησε και …πολλά βήματα παρακάτω βάζοντας επικεφαλής γυναίκες! Και αυτό, την ώρα που η χώρα καταγγέλεται διεθνώς για καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών. (Οι γυναίκες δεν μπορούν να ζητήσουν διαζύγιο παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και επιτρέπεται η πολυγαμία. Και το κυριότερο, ο ποινικός κώδικας δίνει το δικαίωμα στους άντρες να χρησιμοποιούν βία εναντίον των συζύγων τους)
«Είναι το ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού επιτευγμάτων και προσφοράς στον λαό και ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθήσει να τον υπηρετούμε (τον λαό) και να τον φροντίζουμε» έγραψε σε tweet ο σεΐχης Μοχάμεντ αναφερόμενος στο…κυνήγι της ευτυχίας που ξεκίνησε.
«Η κυβέρνηση αισθάνεται ότι έχουμε παράσχει όλες τις βασικές υπηρεσίες έως τώρα, παιδεία και υγεία, και τώρα μπορούμε να θέσουμε υψηλότερους στόχους» λέει ο Αμπτναλχαλίκ Αμπντάλα , πολιτικός επιστήμονας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. «Το Υπουργείο της Ευτυχίας ακούγεται Οργουελικό και απαίσιο με δεδομένο ότι είναι ένα κράτος επιτήρησης» λέει στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο Νίκολας ΜακΓκίχαν, ερευνητής του Human Rights Watch.

Διεθνώς η χώρα είναι αρκετά ευτυχισμένη. Στην έκθεση World Hapiness Report των Ηνωμένων Εθνών, για το 2015, κατατάσσεται στην 20 θέση, πάνω από την Βρετανία και κάτω από το Βέλγιο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελβετία και στο νούμερο 15 οι ΗΠΑ. Η σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Συρία βρίσκεται στην 156η θέση. Στην Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας η Ελλάδα βρίσκεται στην 102η θέση στον κόσμο.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.