Εξόφληση εκκαθαριστικών της Εφορίας έως και σε 10 δόσεις ;

0

Σχέδιο να εξοφλούνται σε περισσότερες δόσεις οι οφειλές που θα προκύψουν για τους φορολογούμενους μετά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών
Το σχέδιο, που μελετά η ηγεσία του υπουργείου, προβλέπει ότι σε όσους φορολογούμενους λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης του συνολικού ποσού οφειλών σε 8, 9 ή ακόμη και 10 μηνιαίες δόσεις!
Πιο αναλυτικά, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή θα ορίζεται ότι το συνολικό ποσό οφειλών θα μπορεί να εξοφληθεί σε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα από την βεβαίωση του ποσού (σσ: :την τελευταία εργάσιμη μέρα) και η τελευταία στις 30 Δεκεμβρίου 2016. Δηλαδή ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα είναι ίσος με τον αριθμό των μηνών που θα απομένουν από το τέλος του μήνα εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

*Αν η δήλωση εκκαθαριστεί τον Φεβρουάριο, το συνολικό ποσό της οφειλής του εκκαθαριστικού θα μπορεί να εξοφληθεί σε 10 μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη θα λήγει στις 31 Μαρτίου και η τελευταία στις 30 Δεκεμβρίου.
*Αν η φορολογική δήλωση υποβληθεί και εκκαθαριστεί τον Μάρτιο, τότε η συνολική φορολογική οφειλή του εκκαθαριστικού θα μπορεί να εξοφληθεί σε 9 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων μέχρι το τέλος Απριλίου και η τελευταία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
*Για όσους θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους τον Απρίλιο (που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και οι περισσότεροι δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι φέτος η 30ή Απριλίου) οι μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση των οφειλόμενων ποσών θα είναι 8, από Μάιο μέχρι Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι και στο φετινό εκκαθαριστικό της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος θα βεβαιωθούν έως και 4 διαφορετικοί φόροι:
1. Ο φόρος εισοδήματος,
2. Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για όσους θα έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα έτους 2015 μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ,
3. Το τέλος επιτηδεύματος για όσους κατά τη διάρκεια του 2015 άσκησαν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα και
4.Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους κατείχαν κατά τη διάρκεια του 2015 ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, πισίνες ή και σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.