Παράνομη η αναγκαστική άδεια

0

Συχνό είναι το φαινόμενο, εταιρείες, επικαλούμενες οικονομικές δυσκολίες να βγάζουν τον εργαζόμενο σε αναγκαστική άδεια. Ωστόσο η νομοθεσία είναι σαφής και ξεκάθαρη: Απαγορεύεται η επιβολή υποχρεωτικής αργίας στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με αναλύσεις ειδικών, μία τέτοια ενέργεια εκ μέρους του εργοδότη αποτελεί παραβίαση των ορίων του διευθυντικού του δικαιώματος, καθώς συνεπάγεται τον εξαναγκασμό του εργαζομένου σε παραίτηση.

Επιτρεπτή είναι μόνο η μετατροπή του καθεστώτος της σύμβασης εργασίας, από αυτό της πλήρους απασχόλησης, σε αυτό της μερικής απασχόλησης ή της εκ περιτροπής εργασίας, καθώς και η θέση σε διαθεσιμότητα, με την καταβολή του 50% των αποδοχών,.

Σύννομη θεωρείται επίσης, η χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών, εφόσον βέβαια αυτό γίνει με την αποδοχή του εργαζόμενου, ειδικά σε χρονική περίοδο που ούτως ή άλλως θα χορηγούνταν άδειες για τις καλοκαιρινές διακοπές των εργαζομένων

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.