Κομισιόν: «Με 300 ευρώ το μήνα… ζείτε αξιοπρεπώς»!

0

Η Κομισιόν εκτιμά ότι με  300 ευρώ το μήνα, στην Ελλάδα, ένας ενήλικας μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς! Στην Γερμανία, όμως, την ίδια στιγμή, οι Βρυξέλλες «κοστολογούν» το ελάχιστο εισόδημα για μια αξιοπρεπή διαβίωση στα 1.200 ευρώ το μήνα.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από απάντησή της σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή.

 Σύμφωνα λοιπόν με την Κομισιόν: «Στην Ελλάδα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι μόνο 100 ευρώ ενώ το συνολικό ποσό των 300 ευρώ το μήνα θεωρείται αρκετό για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας άγαμος ενήλικας,»!

Από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το τι ισχύει στην Γερμανία προκύπτει  ότι :  «το ποσό αξιοπρεπούς διαβίωσης φτάνει τα 1200 ευρώ το μήνα ενώ τα επιδόματα -μετά το πέρας του επιδόματος ανεργίας- περιλαμβάνουν ένα βασικό ποσό 391 ευρώ για τον άγαμο καθώς και πρόσθετα επιδόματα για την κάλυψη ειδικών αναγκών, Επιπλέον,

Για το ύψος των επιδομάτων ανεργίας σε Ελλάδα, Ισπανία και Γερμανία αποκαλύπτεται ότι: «ενώ στην Ισπανία και τη Γερμανία το ύψος του επιδόματος ανεργίας συναρτάται από τις προηγούμενες ακαθάριστες αποδοχές, στην Ελλάδα καθορίζεται βάσει του βασικού κατώτατου μισθού ανειδίκευτου εργάτη,

Ειδικότερα, στην Ισπανία, τα επιδόματα ανεργίας ανέρχονται στο 70% των μέσων ακαθάριστων εισοδημάτων, και μειώνονται στο 50% μετά τους πρώτους 6 μήνες ανεργίας.

Στη Γερμανία, τα επιδόματα ανεργίας ανέρχονται στο 60% των προηγούμενων αποδοχών (67% για πρόσωπα με συντηρούμενα τέκνα) μετά την αφαίρεση φόρων και εισφορών.

Αντίθετα, «στην Ελλάδα το επίδομα αντιστοιχεί σε κατ’ αποκοπή ποσό που αντιπροσωπεύει το 55 % του βασικού κατώτατου μισθού ανειδίκευτου εργάτη και, από το 2012, ανέρχεται σε 360 ευρώ μηνιαίως».

Ο Νίκος Χουντής, κατέθεσε την ερώτηση  μετά τις πρόσφατες δηλώσεις  Τόμσεν  ότι “οι τυπικές συντάξεις είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιες στην Ελλάδα και στη Γερμανία».

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.