…Και κατασχέσεις για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του ’16!

0

Ηλεκτρονικά ραβασάκια μέσω του TAXISnet σε περίπου 800.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 προκειμένου να προσέλθουν στα υποκαταστήματα των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ για να καταβάλουν διπλά τέλη (υπολογιζόμενου και του προστίμου) θα στείλει και θα ανεβάσει στο σύστημα , εντός των προσεχών ημερών η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Η προθεσμία που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες οχημάτων με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας για την εφάπαξ εξόφληση των τελών και των προστίμων θα είναι ένας μήνας.
Αν ο μήνας αυτός παρέλθει άπρακτος τα μη πληρωθέντα ποσά θα θεωρούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. θα μπορούν να τα διεκδικήσουν με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή με κατασχέσεις καταθέσεων και εισοδημάτων, ενώ οι οφειλέτες, από την πλευρά τους θα μπορούν να τα ρυθμίσουν έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις! απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας για ένα όχημα ο κάτοχός του δεν μπορεί να το μεταβιβάσει είτε με πώληση είτε με δωρεά είτε με γονική παροχή.

Προϋπόθεση για την μεταβίβαση κάθε οχήματος είναι να έχουν καταβληθεί προηγουμένως τόσο τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση όσο και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, τα οποία τυχόν οφείλονται για το χρόνο που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του μεταβιβάζοντος, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπομένων από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, προστίμων.
Μάλιστα, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά απαιτείται η ολοσχερής εξόφλησή τους μαζί με προστεθέντα πρόστιμα.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.