Ο αυτοκράτορας των ΙΚΕΑ ψωνίζει από τα καλάθια!

0

Οι φήμες λένε ότι θα μπορούσε να τον λένε Σκρουτζ. Αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει αν το κάνει από τσιγκουνιά ή από άποψη.

Ο Σουηδός ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ Ίνγκβαρ Κάμπραντ (φωτογραφία), ενός από τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως με κέρδη περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ζει σε ένα απλό σπίτι στην Ελβετία, ψωνίζει από τη λαϊκή της γειτονιάς του και κυνηγάει τις προσφορές

Ο κύριος είναι διάσημος, πάμπλουτος, και αγοράζει ρούχα από τα «καλάθια» για να ντυθεί! Ποιος είναι αυτός; Ο ιδρυτής της αλυσίδας επίπλων IKEA, Ίνγκβαρ Κάμπραντ (Ingvar Kamprad), – το όνομα της επιχείρησης είναι σύνθετο των πρώτων γραμμάτων αντίστοιχα του ονοματεπώνυμού του, του κτήματος και του χωριού όπου μεγάλωσε – ένας άκρως ευφυής άντρας που κατάφερε να θριαμβεύσει στον δύσκολο κόσμο του επιχειρείν.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που εκδίδει περισσότερους καταλόγους από τις Βίβλους που τυπώνονται συνολικά σε όλο τον κόσμο, έχει περιουσία μεγαλύτερη των 65 δις. ευρώ προτιμά να ζει σαν χαμηλόμισθος υπάλληλος. Κάποιοι λένε ότι αυτός ο τρόπος είναι η μέθοδος που έκαναν τα ΙΚΕΑ δημοφιλή παγκοσμίως.Ο ευφυής ιδιοκτήτης υπερηφανεύεται για τη λιτότητα με την οποία ζει και την οποία αποδίδει στην αγροτική του καταγωγή, τρώει τα έτοιμα κεφτεδάκια ΙΚΕΑ και στα 90 του δε βρίσκει λόγο να ζει πλουσιοπάροχα. Αποσύρθηκε το 2013, παραδίδοντας τα ηνία της επιχείρησης στους γιούς του.

Όπως αναφέρει ο ξένος Τύπος ο 90χρονος πλέον άντρας είχε πάντοτε τη φήμη του τσιγκούνη, ένα… κουσούρι που τον βοήθησε να αναπτύξει τον κολοσσό των έτοιμων επίπλων, ένα από τα κορυφαία brand names στον κόσμο.

Το IKEA έχει σουηδική προέλευση, αλλά η έδρα της είναι στην Ολλανδία Η αλυσίδα έχει 313 καταστήματα σε 38 χώρες, πολλά στην Ευρώπη, τα υπόλοιπα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον Καναδά, την Ασία και την Αυστραλία. Ιδρύθηκε το 1943 σαν αποθήκη επίπλων. Στην Ελλάδα άνοιξε πρώτα στη Θεσσαλονίκη το 2001 και κατόπιν στην Αθήνα το 2003. Σήμερα λειτουργούν πέντε καταστήματα.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.