Συνοψίζοντας… Τετάρτη 23 Μαρ. 2016

0
Το δολοφονικό τρομοκρατικό κτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, στο αεροδρόμιο της πόλης των Βρυξελλών, που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες και συνάμα τον τρόμο σε όλη την Ευρώπη, όπως είναι φυσικό απασχολεί το σύνολο των πρωτοσέλιδων του ελληνικού τύπου.

Οι εξελίξεις, σε όλα τα επίπεδα, μετά την επίθεση αυτοκτονίας των μελών του «Ισλαμικού κράτους» είναι ραγδαίες. Ο εφιάλτης επέστρεψε στην Ευρώπη και πλέον αποδεικνύεται πως η ασφάλεια και η ζωή των πολιτών επαφίεται στις..ορέξεις των τρομοκρατών.

Ήδη ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως η ολλανδική Προεδρία ανακοίνωσε στο  Twitter έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ. Αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος του Βελγίου. Σύμφωνα με την ανάρτηση πιθανόν η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.

Στο μεταξύ ολόκληρη η Ευρώπη,  μετατρέπεται σε φρούριο. Τα σύνορα οχυρώνονται και τα αεροδρόμια γεμίζουν με στρατιώτες και αστυνομικούς.  Εντούτοις, ο φόβος κυριεύει τους Ευρωπαίους πολίτες, καθώς κανένα σημείο δεν είναι πλέον ασφαλές.Οι τρομοκράτες τζιχαντιστές «χτυπούν» παντού, σε αεροδρόμια, σε σταθμούς μετρό, σε εστιατόρια, ακόμη και σε συναυλιακούς χώρους.

Στην Αθήνα τώρα η κυβέρνηση μεταξύ όλων των άλλων φοβάται ότι το κτύπημα στις Βρυξέλλες θα σημάνει και την κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν. Κάτι που θεωρείται αυτή τη στιγμή καταστροφικό. Με χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένους στην ελληνική επικράτεια και με την Ειδομένη να είναι έτοιμη να εκραγεί η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ταυτόχρονα, στον Πειραιά οι πρόσφυγες που καταφτάνουν στο μεγάλο λιμάνι με καράβια από το ανατολικό αιγαίο αρνούνται να μπουν σε πούλμαν και να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας.

Στο μέτωπο της «διαπραγμάτευσης» ο στόχος πλέον της κυβέρνησης είναι η συμφωνία να έχει κλείσει μέχρι τις 22 Απριλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί eurogroup.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.