Οι …απεργοσπάστες της Ryanair !

0

Η γνωστή αεροπορική εταιρεία, χαμηλού κόστους, Ryanair ζητά να απαγορευθούν σε όλη την Ευρώπη  οι  απεργίες των εργαζομένων στα Αεροδρόμια !!!

Παραπέμπει δε σε ψήφισμα που αφορά παλιότερες απεργιακές κινητοποιήσεις και των Γάλλων εργαζόμενων με κεντρικό τίτλο: Keep Europe’s skies open. 

Η Ryanair έχει ανεβάσει τη σχετική ανακοίνωση στο https://twitter.com της και καλεί τον κόσμο να υπογράψει κατά των απεργιών: 

Το «Κρατήστε τους ουρανούς της Ευρώπης ανοικτούς» είναι μια ηλεκτρονική αναφορά που δημιουργήθηκε από τη Ryanair για να αποτρέψει τις ακυρώσεις των ταξιδιών και των διακοπών των καταναλωτών από μικρές ομάδες σωματείων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που απεργούν και κλείνουν τους ουρανούς στην Ευρώπη.

Οι υπογράφοντες δε, καλούνται να υπογράψουν το παρακάτω “αίτημα”: 

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος απευθύνομαι στην Επιτροπή της ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο έτσι ώστε να προστατεύσουν την Ευρώπη από τον συνεχή εκβιασμό και την αναταραχή που προκαλείται από τα σωματεία της ΥΠΑ, με τις παρακάτω ενέργειες:

1 – Αφαιρώντας το δικαίωμα της απεργίας από τα σωματεία ΥΠΑ στην Ευρώπη, κατά το ίδιο καθεστώς που απαγορεύεται στη αστυνομία και το στρατό της Ευρώπης να απεργήσει. Στις ΗΠΑ, τα σωματεία ΥΠΑ απαγορεύονται να απεργήσουν βάσει νόμου. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ στην Ευρώπη θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε σωματεία, να οργανώνονται και να προωθούν τους προβληματισμούς τους μέσω της παρέμβασης και της δεσμευτικής διαιτησίας, χωρίς να προκαλούνται απεργίες ή να κλείνουν οι ουρανοί της Ευρώπης. 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλο το κείμενο .

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.