Αυτοψία ; Όχι Ευχαριστώ!!! (με “αστερίσκους”)

0

Για την Αυτοψία τον μικρό “εφιάλτη” του παρελθόντος, για τις νεοιδρυθείσες ιδιαίτερα επιχειρήσεις, η αναφορά της εγκυκλίου ΠΟΛ 1046 της 7ης Απριλίου 2016.

Η φορολογική αρχή ξεκαθαρίζει για το θέμα :

“…η διαδικασία έναρξης ή μεταβολής εργασιών σε περίπτωση αλλαγής της επαγγελματικής εγκατάστασης ολοκληρώνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ άμεσα χωρίς τη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου (αυτοψία) και χορηγείται, κατά περίπτωση, η σχετική βεβαίωση.”

Πότε όμως θα πραγματοποιείται αυτοψία; (…οι “αστερίσκοι”)

“…Εξαιρετικά, θα πραγματοποιείται αυτοψία στην έδρα της επιχείρησης ,πριν τη χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης, στις περιπτώσεις που υποβάλλεται στον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΟΥ δήλωση έναρξης ή μεταβολής εργασιών και δηλώνεται η πραγματοποίηση ενδοκοινοτικών συναλλαγών.”

και όταν:

  1. “…υπάρχουν πληροφορίες ή κάθε είδους επιβαρυντικά στοιχεία (π.χ. ανάμειξη του νόμιμου εκπροσώπου του νομικού προσώπου ή της νομικής οντότητας σε υποθέσεις φοροδιαφυγής κ.λπ.), υπόνοιες λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε υπόθεσης, και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις διενέργειας επιτόπιου ελέγχου (αυτοψία) προκειμένου να διαπιστωθεί, ακόμα και σε μεταγενέστερο χρόνο, η ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων, η ύπαρξη της επιχείρησης στη συγκεκριμένη έδρα, καθώς και αν έχουν επέλθει μεταβολές στα δεδομένα της επιχείρησης που δεν έχουν καταχωρηθεί στο υποσύστημα Μητρώου TAXIS επειδή οι φορολογούμενοι δεν υπέβαλλαν, ως όφειλαν, τις σχετικές δηλώσεις στον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΟΥ.”
  2. “…κατόπιν κεντρικής στόχευσης, βάσει κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 22 του Κανονισμού (E.E.) αριθ. 904/2010 του Συμβουλίου της 7ης Οκτωβρίου 2010, περί διασφάλισης εύλογου επιπέδου ασφάλειας όσον αφορά την πληρότητα και την αξιοπιστία των πληροφοριών που διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που προβλέπεται στο άρθρο 17 του ιδίου Κανονισμού ( Μητρώο Συστήματος VIES).”

 

Εδώ μπορείτε να δείτε και  να κατεβάσετε τη σχετική ΠΟΛ 1046

 

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.