Bitcoins. Πού να αγοράσετε, πού να τα ξοδέψετε… (μέρος Δ’)

2

Σε αυτό το τελευταίο μέρος του αφιερώματος στο bitcoin θα αναφερθούμε, στο πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κρυπτονόμισμα.

Αγορά Bitcoin

Στις παρακάτω σελίδες μπορούμε να ανταλλάξουμε τα συμβατικά μας νομίσματα για Bitcoin, με την εκάστοτε ισοτιμία.

  • LocalBitcoins.com – Μια εκπληκτική υπηρεσία που μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε άτομα και επιχειρήσεις διατεθειμένες να μας πουλήσουν bitcoin. Και βγάζει αποτελέσματα και στην Ελλάδα.
  • How To Buy Bitcoins – Ένας “χρυσός οδηγός” με όλες τις επιχειρήσεις διεθνώς που εμπορεύονται Bitcoin.
  • Cash Into Coins – Εξαιρετικά απλή και γρήγορη υπηρεσία για την αγορά Bitcoin. Σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία του είδους στις ΗΠΑ.
  • Coinbase – Εκτός από το να φιλοξενεί το online πορτοφόλι μας, το Coinbase μπορεί και να μας πουλήσει Bitcoin. Θεωρείται από τις πλέον αξιόπιστες ιστοσελίδες του χώρου.
  • BitStamp – Αγορές Bitcoin με πολλά διαφορετικά νομίσματα μας επιτρέπει η συγκεκριμένη σελίδα, με έδρα τη Σλοβενία.
  • CoinJar – Χαμηλές προμήθειες για την αγορά Bitcoin υπόσχεται η συγκεκριμένη Αυστραλιανή ιστοσελίδα.

Οι λόγοι για να αγοράσουμε Bitcoin από μία από τις παραπάνω υπηρεσίες είναι καθαρά επενδυτικοί, καθώς αμφιβάλλω αν υπάρχουν πολλά αγαθά και υπηρεσίες που να απαιτούν αποκλειστικά Bitcoin για την αγορά τους.

Σίγουρα τώρα που το κάθε Bitcoin κοστίζει αρκετές εκατοντάδες δολάρια δεν φαίνεται σαν ευκαιρία, όπως το Δεκέμβριο του 2012, που κόστιζε 13 δολάρια το καθένα.

Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν αποκλείει στο μέλλον να πολλαπλασιαστεί η αξία του, και άρα η επένδυσή μας. Αρχές Δεκεμβρίου του ’13 είχε ξεπεράσει τα 1400 δολάρια… και σε μία μέρα έπεσε στα 600.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη επένδυση. Μην δώσετε χρήματα για το Bitcoin που δεν θα σας λείψουν αν τα χάσετε.

Εισόδημα σε Bitcoin

Για όσους δεν έχουν κεφάλαιο να ρισκάρουν στο Bitcoin, η πιο απλή μέθοδος είναι και η παλαιότερη: ανταλλάσσουμε προϊόντα ή υπηρεσίες έναντι Bitcoin.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Αρκεί να δημιουργήσουμε έναν Merchant Account σε μία από τις παρακάτω ιστοσελίδες, και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε και την επιλογή πληρωμής με Bitcoin στους πελάτες μας.

  • Coinkite – η συγκεκριμένη εταιρεία είναι διαφορετική σε σχέση με τις άλλες δύο, με την έννοια πως φτιάχνουν τις δικές τους κάρτες και τα δικά τους τερματικά, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται για τις πιστωτικές κάρτες.

Γενικά, αν έχουμε ήδη κάποια επιχείρηση, και δη με προϊόντα που διατίθενται μέσω Internet, είναι εύκολο να εισάγουμε και το Bitcoin σαν επιλογή.

Αν δεν έχουμε ήδη μια επιχείρηση, το να ξεκινήσουμε μία με αυτοσκοπό να κερδίσουμε bitcoin είναι μάλλον ο δύσκολος τρόπος.

Τέλος, υπάρχει άλλη μία μέθοδος παραγωγής Bitcoin,που έχει ήδη αναφερθεί στα προηγούμενα μέρη αυτού του οδηγού, η αρχαιότερη όλων…

Bitcoin Mining

Δυστυχώς, η εποχή που ένας οικιακός χρήστης μπορούσε να τρέχει το BitcoinQT στον υπολογιστή του, παράλληλα με ό,τι άλλο έκανε, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ένας απλός υπολογιστής μπορεί πλέον να κάνει mining κυριολεκτικά για χρόνια, και να μην καταφέρει να λύσει ούτε ένα block.

Το Bitcoin mining πλέον χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό, που μπορεί να κοστίζει από μερικές εκατοντάδες μέχρι μερικές χιλιάδες δολάρια, και είναι ένας χώρος τρομερά ανταγωνιστικός.

Καθώς αυτός ο οδηγός αναφέρεται στο Bitcoin για αρχάριους, δεν πρόκειται να επεκταθώ περισσότερο όσον αφορά το Mining. Στον αυριανό οδηγό θα αναλύσω όλα όσα θα σας ενδιέφερε να μάθετε.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε για να αποκτήσετε Bitcoin, το επόμενο λογικό βήμα είναι…

Πού να ξοδέψετε τα Bitcoin σας

Μια παροιμία λέει πως τα λεφτά είναι σαν τα ψάρια: πρέπει να φαγωθούν όσο είναι φρέσκα.

Ανεξάρτητα αν είστε της αποταμίευσης ή αν θέλετε να χαρείτε τα χρήματά σας, αργά ή γρήγορα θα θελήσετε να ξοδέψετε τα Bitcoin σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές επιλογές σε πολλαπλούς τομείς, από ηλεκτρονικά και ρούχα μέχρι οδοντοτεχνικές εργασίες, αυτοκίνητα και πολυτελή ακίνητα. Και οι επιχειρήσεις που αναγνωρίζουν το Bitcoin αυξάνονται μέρα με τη μέρα! Παράδειγμα το https://weacceptbitcoin.gr/

Merchant Directories

Οι παρακάτω σελίδες λειτουργούν σαν επιχειρηματικοί κατάλογοι για επιχειρήσεις που δέχονται Bitcoin.

  • coinmap – Εμφανίζει με μια ματιά στο Χάρτη τις κοντινότερες επιχειρήσεις
  • bitpay merchant directory – Περισσότερες από 20.000 επιχειρήσεις και φιλανθρωπίες για να αποχωριστείτε τα Bitcoin σας.
Δωροκάρτες

Στο Gyft.com μπορούμε να αγοράσουμε δωροκάρτες για δεκάδες επιχειρήσεις, από τη Nike και το Amazon μέχρι το Sephora και το Victoria’s Secret

*Του Άγγελου Κυρίτση. Αναδημοσίευση από το www.pcsteps.gr

Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα Bitcoins διαβάστε  www.pcsteps.gr/13927-bitcoin-mining/

Διαβάστε τα άλλα 3 μέρη στη στήλη μας:  ΑΦΙΕΡΩΜΑ 

2 Σχόλια

  1. Maka Roto on

    Το άρθρο σας είναι εξαιρετικό.
    Όμως το weacceptbitcoin.gr στο οποίο αναφέρεστε οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν κλείσει ή έχουν πάψει να δέχονται bitcoin.
    Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε το https://www.crypto-markets.gr το οποίο θα κάνει τακτικές επιβεβαιώσεις στη λίστα του οπότε είναι το πλέον έγκυρο.
    Σας ευχαριστώ

  2. ΒΕΡΕΝΙΚΗ on

    Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και για την πληροφόρηση σχετικά με το crypto-markets. Να σημειώσουμε μόνο, ότι το άρθρο είναι αρκετά παλιό, οπότε κάποια πράγματα ίσως έχουν αλλάξει

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.