«Ανοίγει» το ΑΣΕΠ για 128 προσλήψεις

0

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκονται αυτή τη στιγμή 3 νέες προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό. Οι θέσεις που θα καλυφθούν αφορούν σε ειδκότητες πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνολικά θα προσληφθούν 128 άτομα ως εξής: 35 στην Τράπεζα της Ελλάδος, 49 στο υπουργείο Οικονομικών και 44 σε διάφορους φορείς.

35 στην Τράπεζα της Ελλάδος

Με ειδικότητες τεχνικών προσόντων θα ενισχυθεί η Τράπεζα της Ελλάδος. Ολοι οι υποψήφιοι θα είναι από τη δευτεροβάθμια εκπαιδευση. Η προκήρυξη αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το Πάσχα.

Όσοι επιλεγούν για πρόσληψη από την Τράπεζα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά: *επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας,

*πρόσφατο (εκδόσεως μέχρι προ τριών μηνών) Πιστοποιητικό Εισαγγελικής Αρχής του τόπου κατοικίας τους ότι δεν διώκονται ως φυγόποινοι και φυγόδικοι,

*πρόσφατο (εκδόσεως μέχρι προ τριών μηνών) Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου της Περιφέρειας του τόπου γέννησής τους,

*πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ (για τους Έλληνες άνδρες) και για τους μη έχοντες την ελληνική ιθαγένεια αντίστοιχο πιστοποιητικό κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πιστοποιητικό ότι δεν υπέχουν υποχρέωση στράτευσης ή ότι έχουν νόμιμα απαλλαγεί και υπεύθυνη δήλωση που θα επιτρέπει στην Τράπεζα να προβεί σε έρευνα των προσωπικών τους στοιχείων.

49 θέσεις στο Υπ. Οικονομικών

Απόφοιτους πανεπιστημίου θα προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών για να καλύψει τις επιτακτικές ανάγκες του. Το ΑΣΕΠ ετοιμάζει νέα προκήρυξη για 49 θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη θα παίξουν τα επιπλέον προσόντα των υποψηφίων. Η γνωση ξένης γλώσσας και οι μεταπτυχιακές σπουδές θα δωσουν αρκετά παραπάνω μόρια.

Στα απαραίτητα προσόντα περιλαμβάνεται

α) Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και

β) γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

44 θέσεις σε διάφορους φορείς

Με 44 υπαλλήλους πληροφορικής θα ενισχυθούν διάφοροι φορείς του δημοσίου τομέα.

Οσιαστικά πρόκειται για παλαιό αίτημα 151 υπαλλήλων που περιλάμβανε κυρίως θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνσης. Η προκήρυξη αυτή θα βγει μετά από μεγάλη καθυστέρηση αλλά αντί για 151 θα προσληφθούν 44 άτομα από την πανεπιστημιακή και τεχνολογική εκπαίδευση.

Για τις θέσεις ΠΕ Πληροφορικής γίνονται δεκτά τα παρακάτω

πτυχία: πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεματικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών ή Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοίατρική ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ή Ψηφιακών Συστημάτων ή Επιστημών και Πολιτισμού Κατεύθυνση Η/Υ ή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ή Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΦΩΚΑΣ

Πρόσκληση ένταξης σε επιδοτούμενο έργο για 500 νέους ανέργους, ηλικίας από 15 έως 29 ετών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο,απευθύνει το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ως Φορέας της Ένωσης ΕΣΕΕ/ΙΝΕ ΓΣΕΕ/ΕΕΔΕ, στην οποία έχουν εκχωρηθεί αρμοδιότητες της Ειδικής Υπηρεσίας Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το ΕΚΤ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υλοποιεί μέρος συγχρηματοδοτούμενου έργου εξατομικευμένων υπηρεσιών με τίτλο «Χορήγηση χρηματοδοτικής συνεισφοράς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση περιόδου 2014-2020 για τη χρηματοδότηση ενεργητικών μέτρων για την αγορά εργασίας ύστερα από απολύσεις και αυτοαπασχολουμένων των οποίων η δραστηριότητα σταμάτησε στα καταστήματα ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ στην Ελλάδα» (κωδικός EGF/2014/013 EL/ODYSSEFS FOKAS).

Αναλυτικά οι επιδοτούμενες ενέργειες του έργου, οι οποίες προβλέπεται να υλοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

Ενέργεια Α: Επαγγελματική Συμβουλευτική

Ενέργεια Β: Κατάρτιση (συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και εξειδικευμένη κατάρτιση-επιμόρφωση)

Ενέργεια Γ: Προώθηση Επιχειρηματικότητας

Ενέργεια Δ: Επιδότηση Κινητικότητας.

Το έργο αφορά ανέργους:

  1. Ηλικίας: 15-29 ετών
    α) που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,
    β) που δεν έχουν συμπληρώσει το 30ό έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 14/5/1986 μέχρι και 13/5/2001).
  1. Είτε είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, είτε όχι).
  1. Απέχουν από προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης κατά το διάστημα του τελευταίου εξαμήνου (πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής).
  1. Απέχουν από προγράμματα εκπαίδευσης, κατά το διάστημα του τελευταίου εξαμήνου (πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής).

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Τρίτη 26 Απριλίου και καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 13 Μαΐου.

Βασικά Δικαιολογητικά

  • Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Βεβαίωση Ανεργίας του ΟΑΕΔ
  • Φωτοτυπία τίτλου σπουδών (π.χ. πτυχίο, πιστοποιητικό)
  • Βεβαιώσεις παρακολούθησης τελευταίου προγράμματος κατάρτισης ή απασχόλησης
  • Βεβαίωση ενσήμων ασφαλιστικού φορέα (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ)
  • Φωτοτυπία του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας (ατομικό ή/και οικογενειακό)
  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφονται τα εξής: «Δηλώνω υπεύθυνα ότι

α) είμαι άνεργος/η για το διάστημα (σε μήνες),

β) δεν έχω τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα,

γ) δεν έχω συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης (δράση κατάρτισης ή απασχόλησης) κατά το διάστημα του τελευταίου εξαμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής,

δ) τα στοιχεία που έχω προσκομίσει και δηλώσει είναι αληθή και έγκυρα».

 

Αναλυτικά οι πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.