Ο Ξένος που «μολύνει»

1

Στα στενά πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας, φοβάσαι, λεει να περπατήσεις,,,

Φοβάσαι τα σκουρόχρωμα πρόσωπα. Και τα  κίτρινα. Από άλλη φυλή.

Θαρρείς πως  το πάλλευκο δέρμα σου λάμπει από  νομιμότητα, καλοσύνη, πολιτισμό

Και το σκούρο εκείνων  το νοιώθεις απειλή. Συνώνυμο του κακού και της βίαιης βαρβαρότητας, που θα σου αρπάξει το πορτοφόλι. Αλλά και την εθνική ταυτότητά σου.

Ξένοι!

Στις   νέγρες που κάνουν πεζοδρόμιο κοντά στην Ομόνοια, βλέπεις τη διαφθορά. Αυτό δηλαδή που πιστεύεις πως είναι ένα με την «σκούρα» φύση τους, Και μεμιάς το πάλλευκο δέρμα σου φωτίζεται από εντιμότητα

Ξένες!

Στους καταυλισμούς της προσφυγιάς, ακούς άλλη γλώσσα. Εστιάζεις στον κίνδυνο να αλλωθείς από  την «ιμπεριαλιστική επίθεση» του Προφήτη τους.Από τις  μαντήλες στα κεφάλια των γυναικών., Απειλούνται τα  ορθόδοξα ιδεώδη σου.

Ξένοι! Που τους  κρατάς έξω από τη ζωή σου. Που σε κάνουν να νοιώθεις ανασφάλεια. Που ο φόβος αυτός, γίνεται άγριο αίσθημα επιβίωσης και σε κάνει  εκδικητή.

Γιατί μονο η πάλλευκη  ηθική  σου γνωρίζει την μοναδική, την Υπέρτατη αλήθεια.Και μετατρέπεσαι έτσι σε αφιλό-ξενο ον. Σε πεισμα της πάλλευκης κληρονομιάς σου. Αυτής που λένε πως φώτισε τον κόσμο όλο…

Η ΒΕΡΕΝΙΚΗ
email@vereniki

1 Σχόλιο

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.