Μια ήττα-μαύρος θρίαμβος…

0

Οι εκλογές είναι σαν το ποδόσφαιρο. Το τελικό αποτέλεσμα και κυρίως όταν το νικητήριο γκολ έχει σημειωθεί στο τελευταίο λεπτό σε κάνει να ξεχάσεις όλο το προηγούμενο παιχνίδι που η ομάδα σου δεν έπαιζε καθόλου καλά.

Περίπου το ίδιο έγινε και στην Αυστρία στις προ ημερών προεδρικές εκλογές. Στο νήμα κέρδισε τις εκλογές ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μπέλεν – προέρχεται από τους Οικολόγους – με 50,3% έναντι 49,7% του ακροδεξιού Χόφερ. Νίκησαν λοιπόν έστω και για μερικές χιλιάδες ψήφους οι δημοκρατικές δυνάμεις έναντι των φασιστών και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η Ευρώπη και δεν αναφέρομαι στις κυβερνήσεις, αλλά στους πολίτες της, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Βαυκαλίζονται στο όνομα της Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού και στους εργατικούς (προπολεμικούς κυρίως) αγώνες τους και δεν αντιλαμβάνονται ότι οι φασίστες πλέον είναι περισσότερο δυνατοί από όσο υπολόγιζαν και οι ίδιοι.

Όπως «σοφά» δήλωσε ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Αυστρία Στράχε «σε κάθε περίπτωση έχουμε νικήσει, βρισκόμαστε πλέον στο επίκεντρο της κοινωνίας».

Και οι ευρωπαίοι συνεχίζουν να καταγγέλουν, ακροδεξιούς, φασίστες, ρατσιστές, νεοναζί στα social media. Προς ενημέρωση: Το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε.

*Ο Γιώργος Σκίντσας είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ

Οι αναδημοσιεύσεις Άρθρων Γνώμης , δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις της Ομάδας foroline.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.