Η «προσφυγιά» των ελλήνων εκατομμυριούχων

0

Η Ελλάδα έχασε πέρσι εξαιτίας της κρίσης αλλά και του προσφυγικού ζητήματος το 5% των εκατομμυριούχων της σύμφωνα με τη διεθνή έκθεση «Millionaire Migration in 2015».

Ειδικότερα σύμφωνα με την έκθεση 3.000 από τους 55.000 εκατομμυριούχους που βρίσκονται στην Ελλάδα «ξενιτεύτηκαν» προς τις ΗΠΑ και τη Βρετανία αναζητώντας περισσότερη ασφάλεια.

Μάλιστα η Αθήνα αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια κόσμου στη φυγή εκατομμυριούχων καθώς καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό αποχώρησης εκατομμυριούχων 9% σε ολόκληρο τον πλανήτη και από τους 22.000 Αθηναίους εκατομμυριούχους ξενιτεύτηκαν οι 2.000.

Στον αντίποδα βρέθηκε η Αυστραλία, ως η χώρα που «υποδέχθηκε» τους περισσότερους ξένους εκατομμυριούχους. Την ίδια ώρα που κάνει καμπάνια για να αποτρέψει κανονικούς πρόσφυγες να εισέλθουν στη χώρα.

Ακολουθούν οι ΗΠΑ που έγινα «γη της επαγγελίας» για 7.000 ξένους εκατομμυριούχους.

Δείτε αναλυτικά τον αριθμό των εκατομμυριούχων που εγκατέλειψαν κάθε χώρα:

millinaires

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης και τις πόλεις που υποδέχτηκαν τους περισσότερους εκατομμυριούχους το 2015 με το Σίδνεϊ να βρίσκεται στην πρώτη θέση έχοντας υποδεχθεί 4.000 εκατομμυριούχους το 2015, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Μελβούρνη η οποία υποδέχτηκε 3.000 επιχειρηματίες. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Τελ Αβίβ το οποίο υποδέχτηκε 2.000 εκατομμυριούχους, ενώ στην τετάρτη θέση βρίσκεται το Ντουμπάι, με τον ίδιο αριθμό εκατομμυριούχων για το 2015.

Δείτε αναλυτικά τις χώρες:

cities

Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση «Millionaire Migration in 2015»

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.