Αυστηρότερα τα κριτήρια για την απλοποιημένη πτωχευτική διαδικασία

0

Σαφέστερα και αυστηρότερα πλέον γίνονται με το πολυνομοσχέδιο τα κριτήρια υπαγωγής στην απλοποιημένη πτωχευτική διαδικασία που έχει θεσπισθεί ήδη με τον Πτωχευτικό Κώδικα (νόμος 3588/2007).

Επιπλέον, τίθενται πλέον συγκεκριμένα χρονικά όρια εντός των οποίων θα πρέπει να έχει περατωθεί η πτώχευση για τις μικρές επιχειρήσεις. Η νέα απλοποιημένη διαδικασία θα ισχύσει για τις πτωχεύσεις που θα κηρυχθούν μετά την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου.

Ειδικότερα, ενώ μέχρι σήμερα το κριτήριο για την υπαγωγή στην απλοποιημένη διαδικασία (διαδικασία κατά την οποία δεν ορίζεται επιτροπή πιστωτών) ήταν η πτωχευτική περιουσία να είναι έως 100.000 ευρώ και να μην περιλαμβάνει ακίνητα προς ρευστοποίηση, τώρα για να υπαχθεί μία επιχείρηση σε αυτού του τύπου τη διαδικασία θα πρέπει να πληροί δύο από τα τρία ακόλουθα κριτήρια: α) Το σύνολο του ενεργητικού της να είναι έως 150.000 ευρώ. β) Το καθαρό ύψος του κύκλου εργασιών της να ανέρχεται έως 200.000 ευρώ γ) Ο μέσος απασχολουμένων να είναι έως 5 άτομα.

πηγή: Εντυπη Καθημερινή

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.