Μέχρι 31 Δεκεμβρίου, οι τελευταίες εμπρόθεσμες δηλώσεις του 2018

0

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, πέφτει η αυλαία της εμπρόθεσμης υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογούμενων ή εισοδημάτων.

Στις περιπτώσεις αυτές η ηλεκτρονική υποβολή ή η χειρόγραφη στις Δ.Ο.Υ, θεωρείται εμπρόθεσμη με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά καλούνται να υποβάλλουν την φορολογική δήλωση τους τα:

Φυσικά πρόσωπα που υπέβαλλαν αίτηση αλλαγής της φορολογικής κατοικίας τους, για το φορολογικό έτος 2017, εντός του 2018 και έγινε αποδεκτή η αίτηση τους.
Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής: Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 
Φυσικά πρόσωπά που κατά την υποβολή της φετινής φορολογικής τους δήλωσης, διαπίστωσαν ότι έλαβαν αναδρομικά ποσά συντάξεων (κυρίως) για προηγούμενα φορολογικά έτη. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση (για το φορολογικό έτος 2015 και μετά) ηλεκτρονικά. Οι δηλώσεις που αφορούν αναδρομικά των φορολογικών ετών 2014 και παλαιοτέρων μόνο χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ
Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής: Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 
Οι κληρονόμοι των φυσικών προσώπων που απεβίωσαν εντός του 2017, με χειρόγραφη δήλωση (του αποβιώσαντα)στη Δ.Ο.Υ
Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής: Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 

Η υποβολή των παραπάνω δηλώσεων έως 31/12-όπως αναφέραμε- είναι εμπρόθεσμη, ενώ πέραν της ημερομηνίας αυτής θεωρούνται εκπρόθεσμες και επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν  ότι για τα φυσικά πρόσωπα (που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα) το πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής είναι 100,00€, ανεξαρτήτου αποτελέσματος και η προσαύξηση του φόρου, αν το αποτέλεσμα είναι χρεωστικό(πληρωμή), είναι 0,73% τον μήνα.

Στις περιπτώσεις των φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, το πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής είναι 100,00€ αν το αποτέλεσμα είναι πιστωτικό(επιστροφή) ή μηδενικό, ενώ αν είναι χρεωστικό(πληρωμή) το πρόστιμο εξαρτάται από τα βιβλία που τηρούν, δλδ για Απλογραφικά(Β’) είναι 250,00€ και για Διπλογραφικά(Γ’) είναι 500,00€ και η προσαύξηση του φόρου, στη περίπτωση αυτή, είναι 0,73% τον μήνα.






Comments are closed.