07/11: Αυτή τη φορά αξίζει να είμαστε μαζί… (Άρθρο Foroline)

0

dpartsol1-thumb-large

Η αναγγελία μιας διαμαρτυρίας , μιας συγκέντρωσης , ίσως να περνά απαρατήρητη , ίσως να ακούγεται και αδιάφορη , μπορεί να χαρακτηρίζεται και ως η “άχρηστη είδηση” της ημέρας. Τούτη η αναγγελία-είδηση στην ουσία της , δεν μπορεί να ριχθεί στον “κάλαθο των αχρήστων” γιατί απλά αφορά στην καθημερινότητα μας , άρα τη ζωή και την επιβίωση μας…

Η Πανελλαδική Συγκέντρωση των Λογιστών – Φοροτεχνικών , την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 13.30 στο Σύνταγμα , αν και μπορεί να ακουστεί ως είδηση που αφορά μόνο στα προβλήματα και στα θέματα ενός επαγγελματικού κλάδου , μας αφορά όλους…

Πράγματι ο Κλάδος των Λογιστών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα , με πολλές και συγκεκριμένες αιτίες που τον οδηγούν σε αδιέξοδα επαγγελματικά και που δεν επικεντρώνονται στις οικονομικές του και μόνο απολαβές. Άλλωστε γιατί ο Κλάδος θα αποτελούσε εξαίρεση σε μια Χώρα που ταλανίζεται επί μακρόν ,από την οικονομική κρίση.
Το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού , βρέθηκε στο επίκεντρο μια σειράς αποφάσεων και ενεργειών που επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν τη ζωή μας , αποτελώντας τον “μοχλό” μιας εφαρμοζόμενης πολιτικής που μεταφράζεται  σε μια καθημερινότητα πολύ δύσκολη και αβίωτη.

Η Άδικη Φορολόγηση που παραβιάζει κατάφωρα τη βασική αρχή του Ελληνικού Συντάγματος  : “Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.” είναι το κύριο σημείο στο οποίο επικεντρώνει η διαμαρτυρία της 7ης Νοεμβρίου.
Έχει περιγραφεί πάμπολλες φορές το τι συνιστά Άδικη Φορολόγηση και κυρίως έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων & των επαγγελματιών της Χώρας μας.
Η συνεχής δε ,  αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων , αποτελεί τη τρανή απόδειξη ότι  η υπερφορολόγηση , κύρια διάσταση της Άδικης Φορολόγησης, έχει φτάσει στα οριακά της επίπεδα , ενώ η ρύθμιση οφειλών που πρόσφατα ψηφίστηκε δεν φαίνεται ότι θα αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα αν δεν μπει “πάτος στο βαρέλι” , της συνεχούς και ανεξέλεγκτης φορολόγησης εισοδημάτων , κινητών και ακινήτων.

frcrowd

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να κινητοποιηθούμε…
Το επιχειρήσαμε τον Μάρτιο με μια αντίστοιχη διαμαρτυρία και παράλληλες δράσεις και είδαμε να τα καταφέρνουμε…
Αντισταθήκαμε στο παραλογισμό και πετύχαμε μικρές νίκες , αλλά το κυριότερο είναι ότι Σήμερα , μαζί με όλους τους Πολίτες , δεν αντέχουμε άλλο !!!

Η “Διαδικτυακή Παρέμβαση Λογιστών – Φοροτεχνικών” που διοργανώνει τη Διαμαρτυρία-Συγκέντρωση στις 7 Νοεμβρίου δεν είναι μια Συνδικαλιστική παράταξη του Κλάδου , είναι μια Ομάδα Πολιτών με Πανελλαδική εμβέλεια , που συναντήθηκαν στο Διαδίκτυο , στις δράσεις , στους δρόμους και διεκδικεί τα αυτονόητα.
Τα αυτονόητα που συμπυκνώνονται , στη παραπάνω αρχή του Συντάγματος μας  , στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια , στο δικαίωμα στην εργασία.
Τα αυτονόητα που δεν ισχύουν μόνο για τους Λογιστές , αλλά για όλους και όλες μας…

Σας καλούμε λοιπόν να είμαστε Μαζί σε αυτή τη διαμαρτυρία μακριά από χρώματα και παραταξιακές αγκυλώσεις , γιατί απλά δεν επιλέγουμε το “Μαύρο” στη ζωή μας…
Γιατί αυτή τη φορά αξίζει να είμαστε μαζί…

Το κάλεσμα της “Διαδικτυακής Παρέμβασης Λογιστών – Φοροτεχνικών”

 

10645318_1523643781215903_1985665646969939290_n

 

Τάσος Σακελλαρόπουλος
Λογιστής

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.