Από πότε θα πληρώνουμε την πλαστική σακούλα

0

H χώρα μας πρέπει να εναρμονιστεί στη κοινοτική οδηγία που αφορά στη δραστική μείωση της χρήσης της

Τα ελληνικά σούπερ μάρκετ προσανατολίζοται με συντονισμένες πρωτοβουλίες να χρεώνουν την πλαστική σακούλα με τιμή που θα φτάνει ακόμα και τα 8 λεπτά του ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ), Δημήτρη Πολιτόπουλο η πρώτη χρέωση που μπορεί να φθάνει έως και τα 4 λεπτά/ευρώ ανά σακούλα θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου, προκειμένου να αρχίσουν οι καταναλωτές να εξοικειώνονται με την ιδέα, αφού από του χρόνου η χρέωση θα είναι υποχρεωτική.

Και αυτό γιατί

Από την 1η Ιανουαρίου του 2018, οι καταναλωτές που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν πλαστικές σακούλες θα χρεώνονται έως και 8 λεπτά/ευρώ για κάθε πλαστική σακούλα.

Σύμφωνα με τον κ. Πολιτόπουλο, το σχετικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο να τεθεί από του Υπουργείο σε διαβούλευση, ενώ ο Ε.Ο.ΑΝ θα είναι ο αρμόδιος διαχειριστής και ελεγκτής.

“Τα χρήματα θα κατευθύνονται αποκλειστικά σε περιβαλλοντικές δράσεις, ενώ ένα ποσό θα “επιστρέφεται” στους δήμους προκειμένου να χορηγήσουν επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες στους πολίτες” τόνισε.

Να σημειωθεί ότι μεγάλες πολυεθνικές του λιανεμπορίου που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα χρεώνουν εδώ και καιρό τις πλαστικές σακούλες. Ανάμεσα σε αυτές είναι η Lidl και η IKEA.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.