Φορολογικές Δηλώσεις της τελευταίας στιγμής…

0
Τρεις κατηγορίες υπόχρεων σε φορολογική δήλωση, για το προηγούμενο φορολογικό έτος, καλούνται να καταθέσουν τις δηλώσεις τους μέχρι τη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017.




Δηλώσεις από αναδρομικά που εισπράχθηκαν μέσα 2016

Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά (μέσω taxisnet) μέχρι 29/12, είναι τροποποιητική δήλωση για το φορολογικό έτος 2016 και αφορά αποδοχές του φορολογικού έτους 2015, ενώ αν υπάρχουν αναδρομικά προηγούμενων ετών η δήλωση κατατίθεται χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ

Δηλώσεις αποθανόντων εντός του 2016

Η δήλωση κατατίθεται χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ μέχρι 29/12, από τους νόμιμους κληρονόμους του αποθανόντα φορολογούμενου, αφού πρώτα έχει γίνει η σχετική δήλωση στο Μητρώο της Δ.Ο.Υ, του θανάτου του φορολογούμενου από τους εγγυτέρους συγγενείς του μαζί  με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν στη δήλωση του αποθανόντος απαιτούνται και οι σχετικές βεβαιώσεις (πχ.αποδοχών, συντάξεων κλπ) μέχρι την ημερομηνία που απεβίωσε.

Δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού, που εγκρίθηκε η αίτηση τους εντός του 2017

Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά (μέσω taxisnet) μέχρι 29/12 και αφορά μόνο τους φορολογούμενους που για πρώτη φορά κατέθεσαν αίτηση μεταφοράς της φορολογικής κατοικίας τους και μεταφέρθηκαν στη Δ.Ο.Υ Κατοίκων Εξωτερικού εντός του 2017. Η αίτηση μεταφοράς που έγινε και εγκρίθηκε μέσα στο 2017, αφορά τους φορολογούμενους που αναχώρησαν από την Ελλάδα εντός του 2016.
Τέλος η κατάθεση των παραπάνω δηλώσεων μέχρι τη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017, θεωρείται εμπρόθεσμη, ενώ σε περίπτωση που κατατεθούν μετά την ημερομηνία αυτή θα χαρακτηρισθούν εκπρόθεσμες και θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις (ενιαίο πρόστιμο και προσαυξήσεις)



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.