Διαβάστε τα σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

0

Δράσεις σε συνεργασία με τον δήμο Ραφήνας και το δήμο Μαραθώνος

Ειδικότερα, το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από επικοινωνία με τον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά.). Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6944987730.

Από την πλευρά του, ο δήμος Μαραθώνος ενημέρωσε ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104.

Στη Ραφήνα, αλυσίδα σουπερμάρκετ, καφετέριες προσφέρουν δωρεάν γεύματα και φαγητό. Όσοι έχουν ανάγκη από στέγη, μπορούν να πάνε στο δημαρχείο και στο πνευματικό κέντρο Ραφήνας, αλλά και σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Επίσης, το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen ξεκινά την άμεση συγκέντρωση ρούχων, ξηράς τροφής, ειδών πρώτης ανάγκης (πάνες, μωρομάντιλα, χαρτιά υγείας) και φαρμάκων για την ενίσχυση των πληγέντων των περιοχών της Ανατολικής Αττικής, μετά από επικοινωνία με τους δήμους Ραφήνας – Πικερμίου και Ν. Μάκρης.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί στις κατασκηνώσεις του δήμου Μαραθώνος. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο ισόγειο του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen (δίπλα στα Goody’s), από τις 10.00 έως τις 20.00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο Γραφείο Πληροφοριών στο τηλέφωνο 210 66 30 830 / 840.

Ο δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αριθμός Λογαριασμού:5186092291418 ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418.

Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, βοήθεια παρέχουν το γραφείο του δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας.

Οδηγίες για εθελοντές αιμοδότες

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ενημερώνει ότι τρία είναι τα νοσοκομεία που δέχονται αίμα από εθελοντές αιμοδότες, το Σισμανόγλειο, το Θριάσιο και το ΕΛΠΙΣ, από το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Παράλληλα, το ΕΚΑ θα διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία την 1η και 2α Αυγούστου.

Η Περιφέρεια Αττικής

Με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

Σύμφωνα με τη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, συγκεντρώνονται: Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.

Σημείο συγκέντρωσης είναι το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβον Ντο του Φαληρικού Δέλτα.

Όπως τονίζεται, δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων στο Πολυτεχνείο

Αύριο από τις 12.00 έως και τις 19.00 θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων στο Πολυτεχνείο στην αίθουσα Γκίνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναρχικής ομάδας ελευθεριακής ανάβασης υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α). Τα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα θα αποσταλούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ανάγκες των πυρόπληκτων.

Ο Δήμος Πειραιά

Βοήθεια προς τους Δήμους Μεγαρέων και Ραφήνας (φάρμακα και ξηρά τροφή) θα αποστείλει ο Δήμος Πειραιά. Επίσης, λόγω των αναζωπυρώσεων, ο Δήμος Μεγαρέων ζήτησε μια υδροφόρα, η οποία και αποστέλλεται.

Καλούνται οι δημότες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, να φέρουν στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή: φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντηλα, καθώς και σνακς όπως μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια κ.α, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για το σκοπό αυτό από σήμερα έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 8.00 έως τις 20.00.

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Ο λογαριασμός είναι στην ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E. με αριθμό 0026.0240.31.0201181388 – IBAN: GR6402602400000310201181388

Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραμένει στις πληγείσες περιοχές επιχειρώντας με το ανθρώπινο δυναμικό του και τον διασωστικό εξοπλισμό στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των τοπικών αρχών. Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας στο έργο μας».

Βοήθεια από τη Χίο

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου σε ένδειξη συμπαράστασης και ανθρωπιάς, στους πυρόπληκτους της Αττικής, θα συγκεντρώσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας είδη πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης.

Τα είδη που επείγουν είναι τα εξής: Βρεφικές πάνες, βρεφικά γάλατα, εβαπορέ γάλατα, μωρομάντιλα, μπισκότα,φρυγανιές, παξιμάδια, fucidin, betadin, παυσίπονα, επιδέσμους, γάζες, βαμβάκι, συσκευασμένα τρόφιμα.

Η παραλαβή θα γίνεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας Καλοπλύτου 13

Ώρες λειτουργίας 9.00- 14.00 και απόγευμα Παρασκευής 18.00- 21.00

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλώ καλέστε στο 22711-81031.

Αλυσίδα αλληλεγγύης από το δίκτυο των ΕΛΤΑ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στηρίζουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής. Με απόφαση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018.

Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι:

  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Χυμοί
  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
  • Γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.

Ο δήμος Αθηναίων

Σε επιφυλακή είναι το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού και ιδιαιτέρως οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συμβάλουν στην κάλυψη εκτάκτων αναγκών των πυρόπληκτων περιοχών Αττικής.

Ήδη, αποθέματα του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων σε φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής, έχουν συγκεντρωθεί και θα αποσταλούν άμεσα.

Όσοι πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης ή επιθυμούν να συνδράμουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το 1595, την 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συντονιστεί η μεταφορά και η παράδοσή τους, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Επίσης, οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 1, Σταθμός Λαρίσης), με τηλέφωνο επικοινωνίας το 15422.

Ο δήμος Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου διέθεσε ήδη στον Δήμο Ραφήνας τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσής του στη Ραφήνα, για τη φιλοξενία συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Επίσης συγκεντρώνονται εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, τρόφιμα μακράς διάρκειας και άμεσης κατανάλωσης στο Δημαρχείο Ζωγράφου, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 7.30 μέχρι τις 19.00 στο ισόγειο του κτιρίου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώσει για τους πυροπαθείς της Αττικής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα διοργανωθεί και εθελοντική αιμοδοσία. Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από το Λευκό Πύργο), από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή και από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Συγκεκριμένα τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι: νερά και χυμοί, γάλα (συντήρησης εκτός ψυγείου), μπάρες δημητριακών, κράκερ, μπισκότα, κονσέρβες, αφυδατωμένα ζυμαρικά, γάζες, Betadine και Fucidin, κολλύρια, μωρομάντηλα, φυσιολογικοί οροί, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα, καθώς και οποιοδήποτε είδος λευκού θερινού ενδύματος και σανδάλια (σαγιονάρες).

Επίσης, μεθαύριο, Πέμπτη, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, παλιά δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης), διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία για τους πολίτες των πληγεισών περιοχών από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι πολίτες το επιθυμούν, με ελεύθερη στάθμευση στο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου της Περιφέρειας.

Δήμοι Θεσσαλονίκης

Έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους στην Αττική απευθύνουν οι δήμοι Νεάπολης – Συκεών και Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Οι δημοτικές Αρχές καλούν δημότες, φορείς και συλλόγους των περιοχών και οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να συμβάλλει στην ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές να μεταβούν στα σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας για να παραδώσουν τα είδη πρώτης ανάγκης που επιθυμούν (εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης/κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λ.π./ γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ, γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα).

Στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να τα παραδίδουν σε δύο σημεία του δήμου, είτε στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη (στο φυλάκιο), είτε στο Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7, περιοχή Κρυονερίου).

Παράλληλα, με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, έχει ήδη διατεθεί ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις άνδρες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ), το οποίο βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν προς την Αττική, ενώ σε επιφυλακή για να ξεκινήσουν με το πρώτο σήμα, βρίσκονται δύο βυτιοφόρα με προσωπικό τεσσάρων ατόμων.

Στον Δήμο Παύλου Μελά, ως σημεία συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης ορίζονται τα παρακάτω:

•Κεντρικό κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Λήμνου 2, Νικόπολη

•Παιδικοί σταθμοί του Δήμου σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία

•Κοινωνικό Παντοπωλείο, 28ης Οκτωβρίου 152 & Γ. Ρίτσου

•ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, οδός Τζαβέλα 12

•ΚΑΠΗ Ευκαρπίας, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 15

•Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη

•Θερινός Κινηματογράφος Τζένη Καρέζη, Μαυρομιχάλη & Φιλίππου, Πολίχνη

Ώρες συγκέντρωσης τροφίμων: 08.00 – 14.00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στον αριθμό 2310 020160 (ώρες λειτουργίας υπηρεσιών) για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις προβολές του θερινού κινηματογράφου του Δήμου μας μέχρι και την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018, θα συμπεριληφθούν στην αποστολή συμπαράστασης.

Ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης

Ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-Περιφερειακή Εφορία Κυκλάδων καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης και υγειονομικού υλικού που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κάτω από το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Τα προϊόντα, κατά προτίμηση, συσκευασμένα όπως γάλα εβαπορέ, εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διάρκειας, χυμοί, μπισκότα και κονσέρβες θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη 25/7/2018 κατά τις ώρες 11:00-14:00 και 18:00-20:00 και την Πέμπτη 26/7/2018 τις ώρες 11:00-14:00 και 17:00-19:00.

Πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας δήμου Σύρου Ερμούπολης, τηλ. 22810-81001 και στο τηλέφωνο 6937350104 κ. Αλυφαντή.

Ο δήμος Λάρισας

Σε συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής καλεί τους πολίτες και ο δήμος Λαρισαίων. Οι πολίτες της Λάρισας μπορούν να συνδράμουν με προϊόντα όπως γάλα εβαπορέ, εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, χυμούς, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κονσέρβες. Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, Μανωλάκη 9-11, σήμερα Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 24, 25 και 26 Ιουλίου.

ΣΤΕΓΗ / ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ:

• Κ.Α.Π.Η. Κινέτας (56.5 χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου) και Μεγάρων (Κοραή 16, Μέγαρα, τηλ.: 2296080150, 2296080650, 2296026646)

• Marathon Beach Hotel (Λεωφ Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, τηλ.: 2294095022)

• Δημαρχείο και Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας (Αραφηνίδων Αλων 12, Ραφήνα, τηλ.: 2294321001, 2106039550).

• La Playa Marathon (Φειδιππιδου 60, Παραλια Μαραθωνα, τηλ.: 2294057272)

• Ξενοδοχείο Νηρέας (Λεωφόρος Ποσειδώνος & Νικ. Πλαστήρα, Νέα Μάκρη, τηλ.: 2294091214)

• 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων (Αναπαύσεως, Άγιοι Θεόδωροι, τηλ.: 2741067459)

• 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων (Κρομμύωνος, Άγιοι Θεόδωροι, τηλ.: 2741068108)

• Δημοτικό κτίριο Νέας Μάκρης – τηλ.: 2294320582

Ιατρική φροντίδα σε παιδιά

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στα πυρόπληκτα παιδιά.

Η Ευρωκλινική Παίδων ανοίγει το τμήμα επειγόντων περιστατικών σε όλα τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική για προβλήματα όπως αναπνευστικά, εμπύρετα, θερμοπληξία κ.ά., ωστόσο δεν αναλαμβάνει περιστατικά με εγκαύματα.

Τα παιδιά μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών της κλινικής στη διεύθυνση Αθανασιάδου 7-9, Αμπελόκηποι (Μετρό Αμπελοκήπων). Πληροφορίες τηλέφωνο 2106416600.

Δωρεάν επισκέψεις στο Ιατρικό Αθηνών

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει από σήμερα δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες ιατρούς της κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, καθώς επίσης και επείγουσα διακομιδή, για περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης για τους πληγέντες απ’ τις πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, οι πληγέντες θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν τους εφημερεύοντες ιατρούς της κλινικής για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είτε με την επίδειξη της βεβαίωσης από την Πυροσβεστική, είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου από τον δήμο.

Οι εφημερεύοντες ιατροί του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών θα καλύπτουν τις εξής ειδικότητες: Παθολόγος, Καρδιολόγος, Ορθοπαιδικός, Πνευμονολόγος, Γενικός χειρουργός, Παιδίατρος, Παιδοχειρουργός

Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από τις 09:00 – 15:00 στο 210 6862644, εκτός Σαββατοκύριακου.

Επιπλέον, τα ασθενοφόρα του Ομίλου βρίσκονται στη διάθεση των δήμων και των πληγέντων, από σήμερα και για μία εβδομάδα, για τη δωρεάν διακομιδή και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

ΛΟΙΠΑ:

• Άνοιξε γραμμή βοήθειας: 108

• Τα διόδια έχουν ανοίξει για επιτάχυνση της κυκλοφορίας.

• Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες να μεταβεί στο Σισμανόγλειο, στο Θριάσιο και στο νοσοκομείο «Ελπίς».

• Λειτουργεί αυλή στους Αγίους Θεοδώρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν (6975664142).

• Για περίθαλψη ζώων καλέστε στο (210.8013302).

►Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής Πειραιά και Νήσων, θέτει στην διάθεση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη από αίμα, τις δύο τράπεζες αίματος που διαθέτει χάρη στην διαχρονική προσφορά των μελών της-στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Τηλέφωνα για διάθεση αίματος: 6956662901 – 6944815704 – 6907843327 – 6948414162- 6974471041

Τα κόμματα

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν από το πρωί οι κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρώτη διανομή θα γίνει σήμερα το απόγευμα και περιλαμβάνει ένα φορτηγό με νερά, ακόμη ένα με φάρμακα και τρόφιμα και ένα με είδη πρώτης ανάγκης. Η παράδοση θα γίνει από στελέχη του κόμματος στο δημαρχείο της Ραφήνας, το Λύριο Ιδρυμα και την 5η παιδική εξοχή Αγίου Ανδρέα, στην οποία έχουν μεταφερθεί πολλές οικογένειες. Τα φάρμακα θα παραδοθούν στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας. Επίσης, δώδεκα πιστοποιημένοι δασοπυροσβέστες και ένας χειριστής drone -μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας OΦΚΑΘ- είναι ήδη στην περιοχή και θα τεθούν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας.

Η Ν.Δ. παρακαλεί τους πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθειά της, συγκεντρώνοντας τα εξής είδη πρώτης ανάγκης σε 20 σημεία εντός και εκτός Αττικής: Εμφιαλωμένα νερά, ρύζι, μακαρόνια, τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας που δεν χρειάζονται μαγείρεμα, ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα (αναλγητικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα) και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Τα 20 σημεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης:

1. Κεντρικά Γραφεία ΝΔ: Πειραιώς 62 Μοσχάτο

2. Κεντρικά Γραφεία ΟΝΝΕΔ (Φειδιππίδου 31 – 5ος όροφος)

3. 7η Δημοτική Κοινότητα: Πανόρμου 59 Αμπελόκηποι

4. 4η Δημοτική Κοινότητα: Αλεξανδρείας 35 & Λένορμαν 8-2

5. Δημαρχείο Ραφήνας: Αραφηνίδων Αλών Ραφήνα

6. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγίας Παρασκευής: Γιαβάση & Στρατηγού Τόμπρα 2 Αγία Παρασκευή (2ος όροφος)

7. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Περιστερίου: Παναγή Τσαλδάρη 35 Περιστέρι

8. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής: Παπαδημητρίου Μενίδι

9. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Ωρωπού: Νέα Παλάτια Ωρωπός

10. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Διονύσου: Τραπεζούντος 46 Άγιος Στέφανος

11. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Ελευσίνας: Παγκάλου 33 Ελευσίνα (1ος όροφος)

12. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Δάφνης-Υμηττού: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 202-204

13. Λεωφόρος Χατζηκυριακού 15-17 Γραφείο 1 (4ος όροφος) Χατζηκυριάκειο Πειραιάς

14. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Β’ Πειραιώς: Αθηνάς 32 & Μαλαγαδρή Κορυδαλλός

15. Γραφεία Β4 ΝΟ.Δ.Ε. Αθηνών: Πλαπούτα 67 Ηράκλειο Αττικής

16. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Κορίνθου: Εθνικής Αντίστασης 24 Κόρινθος

17. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38 Ηράκλειο Κρήτης

18. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας: Κουμουνδούρου 24 Λάρισα (1ος όροφος)

19. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Εύβοιας: Βενιζέλου 47 Χαλκίδα (1ος όροφος)

20. Ν. Γιαγτζή 3 Πλατεία Κεχαγιά Άμφισσα

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί όσους πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν:

  • Τρόφιμα μέσης και μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης όπως νερό, ατομικούς χυμούς, ξηρά τροφή (φρυγανιές), κονσέρβες, βρόμη, γάλα εβαπορέ κ.λπ.
  • Είδη ατομικής υγιεινής όπως χαρτί τουαλέτας, σαπούνια, απορρυπαντικά, προσωπικά είδη καθαριότητας (μωρομάντιλα), πλαστικές σακούλες κ.λπ.
  • Ιατρικά είδη πρώτων βοηθειών και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως αποστειρωμένοι αυτοκόλλητοι επίδεσμοι σε διάφορα μεγέθη, αποστειρωμένες γάζες, αντισηπτικά (Betadine), καθαρό οινόπνευμα, ασπιρίνες ή παυσίπονα (παρακεταμόλη) κ.λπ.
  • Αντικείμενα ρουχισμού και ειδικά αντικείμενα για μωρά (τροφή, πάνες, γάλα σε σκόνη) κλπ.

Η συλλογή των ανωτέρω ειδών θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη 50, όλο το 24ωρο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αττικής να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πληγέντες της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής:

· Εμφιαλωμένο νερό

· Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)

· Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κ.λπ.)

· Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντιλα κ.λπ.)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως) και στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (Δανουκαρά 7, Λαύριο).

Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δήλωσαν έτοιμοι να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών.

Τέλος, ειδικές δομές προσφέρουν βοήθεια στα αδέσποτα, όπως ανακοινώθηκε από διάφορους δήμους, μεταξύ των οποίων και οι Άγιοι Θεόδωροι.

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» και τα Παιδικά χωριά SOS

Η οργάνωση Αλληλεγγύη για όλους συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής καθημερινά 11 πμ – 16 πμ στα γραφεία της, στην οδό Ακαδημίας 74.

Επίσης, είδη πρώτης ανάγκης συλλέγονται στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής, στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού.

Από την πλευρά τους, Τα Παιδικά Χωριά SOS σημειώνουν: « Τα Παιδικά Χωριά SOS ανταποκρινόμενα άμεσα στην τραγωδία που έζησαν οι κάτοικοι της Αττικής το τελευταίο 24ωρο βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων, προσφέροντας βοήθεια εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Συγκεκριμένα, έχοντας ως στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των πυρόπληκτων, τα Παιδικά Χωριά SOS συμμετέχουν στις κινητές μονάδες του ΕΚΚΑ με ειδική ομάδα επιστημονικού προσωπικού, που αποτελείται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχίατρους». Καταλήγοντας τονίζουν: «Τα Παιδικά Χωριά SOS θα παραμείνουν στις επάλξεις για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται και θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα με σκοπό να ανταπεξέλθουν σε όποιες ανάγκες ενδεχομένως προκύψουν».

Συγκέντρωση ειδών απ’ την Ένωση Αστυνομικών Αθήνας

Έκκληση στα μέλη της να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες απευθύνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Η συλλογή τροφίμων, φαρμάκων κι άλλων αγαθών θα γίνει από αύριο Τετάρτη 25/07/2018 ώρα 10.00 έως την Παρασκευή 27/07/2018 και ώρα 14.00, στα γραφεία της στην οδό Χαλκοκονδύλη 37 – 4ος όροφος – στην Αθήνα.

Επίσης αναφέρει ότι θα προσφέρει στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοτών 15 φιάλες από την τράπεζα αίματος που διαθέτει.

Πηγή: http://www.efsyn.gr/

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.