Βρείτε τον ΑΜ ΔΙΑΣ, για να δείτε το μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων

13

Ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ είναι ένας 15ψήφιος αριθμός που είναι βασικός για να μπορέσουμε να δούμε το μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (παλαιότερα ήταν τριμηνιαίο και μας το έστελναν ταχυδρομικώς.

Του Ανδρέα Μπαρδάκη*

Για να δούμε το μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων, για την κύρια σύνταξη ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ, τ.ΤΣΠ-ΑΤΕ, τ.ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, τ.ΤΥΔΚΥ, τ.ΤΑΠ ΔΕΗ, τ.ΤΑΠΙΛΤ, τ.ΤΑΠΤΠ, τ.ΤΕΑΠΕΤΕ, τ.ΤΣΑΥ) καθώς και του ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) – έως 08/2016, συνδεόμαστε εδώ:
https://apps.ika.gr/ePensionStatement/faces/secureAll/index.xhtml 
Για να δούμε το μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων για την επικουρική σύνταξη του ΕΤΕΑΕΠ (τ.ΕΤΕΑΜ), από 09/2016 και μετά, συνδεόμαστε εδώ:
https://apps.ika.gr/ePensionStatementETEA/faces/secureAll/index.xhtml

Ο Αριθμός Μητρώου Δίας είναι πάντα γραμμένος σε κάθε ενημερωτικό σημείωμα.

Συνήθως, κάθε παροχή, ανάλογα με το είδος της, έχει τον δικό της ΑΜ ΔΙΑΣ. Δηλαδή, η κύρια σύνταξη γήρατος, θανάτου ή αναπηρίας καθώς και το εξωιδρυματικό επίδομα έχουν δικό τους ΑΜ ΔΙΑΣ, η κάθε μία, ο οποίος συνήθως ξεκινάει με τα ψηφία 0150, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί να συναντήσετε ΑΜ ΔΙΑΣ που να ξεκινάει με 0200. Οι επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑΕΠ (τ.ΕΤΕΑΜ) συνήθως ξεκινούν με τα ψηφία 0151. Επίσης, ο ΑΜ ΔΙΑΣ, λογικά, αναγράφεται στην απόφαση συνταξιοδότησής σας.

Τι γίνεται όμως αν για κάποιον λόγο δεν τον βρίσκετε ενώ επείγεστε να δείτε ένα ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων; Πώς μπορείτε να τον μάθετε χωρίς να τρέχετε στο ΙΚΑ;
Λοιπόν, υπάρχει ένα «τρικ» για να μπορέσουμε να μάθουμε τον ΑΜ ΔΙΑΣ.
Αρκεί να γνωρίζετε τον ΑΜ, τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ σας.
Συνδεόμαστε μόνο εδώ: https://apps.ika.gr/ePensionStatement/faces/secureAll/index.xhtml και ακολουθούμε αυστηρά τα εξής βήματα:

1. Συμπληρώνουμε τον Α.Μ. (συνήθως είναι επταψήφιος αριθμός).

2. Στο πεδίο ΑΜ ΔΙΑΣ δίνουμε: 0150 κι αμέσως μετά ακολουθεί ο ΑΜ (ο παραπάνω αριθμός) – Προσοχή, είναι εντελώς προσωρινό αυτό που κάνουμε.

3. Εισάγουμε τον μήνα στο έτος που θέλουμε (Προσοχή, θα πρέπει να τον έχουμε πληρωθεί και να είναι ενημερωμένο το σύστημα).

4. Εισάγουμε τον οπτικό κωδικό επιβεβαίωσης (αν δεν είμαστε σίγουροι ότι τον διακρίνουμε τότε πατάμε ανανέωση, κάτω αριστερά).
5. Εδώ είναι το τελευταίο και το πιο σημαντικό βήμα:
Πατάμε το κουμπί ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ που είναι δίπλα στον ΑΜ ΔΙΑΣ.

Εάν ακολουθήσαμε σωστά τα βήματα τότε θα μας ανοίξει αυτό εδώ το παράθυρο που λέγεται: «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΜ ΔΙΑΣ»


Με πολύ προσοχή, συμπληρώνουμε τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ και πατάμε το κουμπί ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.

Θα ανοίξει πάλι ένα νέο παράθυρο όπου θα σας εμφανίσει πλέον όλους τους ΑΜ ΔΙΑΣ, την κατηγορία της σύνταξης και τον φορέα από τον οποίο τη λαμβάνετε.

 Συγχαρητήρια! Μόλις μάθατε με ποιον τρόπο βρίσκετε τον ΑΜ ΔΙΑΣ. Μπορείτε πλέον να συνεχίσετε πατώντας το κουμπί ΕΠΙΛΟΓΗ στον ΑΜ ΔΙΑΣ που σας ενδιαφέρει και να προχωρήσετε με την ΕΚΤΥΠΩΣΗ του ενημερωτικού σημειώματος της σύνταξής σας.
* Ο Ανδρέας Μπαρδάκης είναι δημιουργός της διαδικτυακής ομάδας «Συνήγορος των ΑμεΑ» και πρόεδρος του ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ «ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ των ΑμεΑ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»


13 Σχόλια

 1. Γιάννης Μεϊντάνης on

  Μπράβο Συγχαρητήρια δεν καταφέραμε τίποτα !

 2. Γιώργος Καλαϊτζής on

  Κύριε Μπαρδάκη ,
  Σας ευχαριστώ πολύ γιατί κατάφερα με τις σαφείς οδηγίες σας και βρήκα το ΑΜ ΔΙΑΣ της μητέρας μου .
  Με εκτίμηση
  Γιώργος Καλαϊτζής

 3. «Δεν βρεθηκε Μηνιαία Πληρωμή με τις παραμέτρους που δώσατε»

  ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 6/2/2019, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΤΕ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΕ’ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά) ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΠΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Προσωποποιημένη πληροφόρηση, ΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ.
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ.

 4. ΦΙΔΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ on

  Υπάρχει τρόπος να βρούμε το ΑΜ ΔΙΑΣ για το ταμείο κύριας σύνταξης χηρείας του ΤΣΕΜΕΔΕ? Αλλιώς που πρέπει να απευθυνθώ για να τον βρω. Ευχαριστώ για την πολύ καλή εξυπηρέτηση σας Κύριε Μπαρδάκη.

 5. ΒΕΡΕΝΙΚΗ on

  Θα σα απαντήσουμε πολύ συντομα

 6. Μπρεζερακος Ηλιας on

  εχω δοκιμασει πολλες φορες αλλα το το συστημα μου λεει οτι δεν ειμαι πιστοποιημενος χρηστης ,Πηγα στο ΙΚΑ της περιοχης μου ,μου ειπαν δεν μπορουν να κανουν κατι γιαυτο.Τι συμβαινει τελικα

 7. ΝΑΝΤΙΑ on

  Ακολούθησα τις οδηγίες και βρήκα τον Α.Μ ΔΙΑΣ

 8. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ on

  Μήπως γνωρίζετε αν έχουν αναρτηθεί τα μηνιαία εκκαθαριστικά σημειώματα κύριων συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του 2019;
  Παρόλες τις προσπάθειες δεν τα βρίσκω.

 9. Θέλω να μπορώ να εκτυπώνω το ενημερωτικό σημείωμα μηνιαίας σύνταξης μου από 1/2019.και εντεύθεν.Ευχαριστω.

 10. ΒΕΡΕΝΙΚΗ on

  Ακολουθείστε τις οδηγίες του κειμένου

 11. Ευχαριστώ πολύ. Με σώσατε από ώρες άκαρπων προσπαθειών επικοινωνίας με το ΤΣΑΥ και το ΤΕΑΠΟΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.