Η Δόση μου και τα Ισοδύναμα της… Η’ η Ιστορία που επαναλαμβάνεται !!!

0

11111

“Έκλεισε η διαπραγμάτευση, έρχεται η δόση… Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ…” 

Η “λήψη της δόσης” είναι μια υπόθεση που μας απασχολεί τα τελευταία 5 χρόνια και φαίνεται ότι αποτελεί πια μια διαδικασία που δύσκολα θα αλλάξει και θα συνεχίσει να ακολουθείται και από τη παρούσα κυβέρνηση.

Η αγωνία και κυρίως οι θυσίες μπροστά στην ανάγκη για της “λήψη της δόσης” , φαντάζει σαν την επίπονη ζωή του τοξικομανούς , όταν ξεμένει… Κάνει τα πάντα για “να την βρει” !!!

Στη περίπτωση μας ακολουθείται σχεδόν πάντα η ίδια τακτική , η ιστορία επαναλαμβάνεται και στο τέλος η δόση βρίσκεται έχοντας κάνει ο “χρήστης” άλλη μια υποχώρηση , έχοντας δώσει και πάλι τα πάντα για να μπορέσει να συνεχίσει(?) μέχρι την επόμενη “λήψη”.

Η διαφορά εδώ βρίσκεται ότι οι επιπτώσεις κάθε δόσης που τελικά λαμβάνεται , έχει ευρύτατες κοινωνικές συνέπειες , αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο αδιέξοδο , το ίδιο επικίνδυνο , το ίδιο “θανάσιμο”.

Η ανεύρεση ισοδύναμων , είναι η κομβική έκφραση που χρησιμοποιείται από τους “κυβερνώντες-χρήστες”  για να προβληθεί η προσπάθεια τους , για τις ηπιότερες κοινωνικές επιπτώσεις  που θα επέλθουν από τα μέτρα (προαπαιτούμενα) τα οποία θα αναγγελθούν και θα ψηφιστούν τελικά.

Τι σημαίνει όμως ισοδύναμα ?
Σημαίνει λαμβάνω κάποια άλλα ισόποσα μέτρα από εκείνα που είχα προαναγγείλει , μεταφέροντας το βάρος της επιβάρυνσης σε κάποιο άλλο σημείο του ζυγού , ώστε να ισορροπήσει και πάλι με το ποσό της δόσης μου !!!

Κάποιοι αυτό το χαρακτηρίζουν “κοινωνική ευαισθησία” των εκάστοτε κυβερνώντων , άλλοι ως κουτοπονηριά για να κοροϊδέψουμε τους δανειστές , άλλοι ως ελιγμό…
Η ουσία όμως είναι μια… Οι επιπτώσεις από τα “ισοδύναμα” έχουν ταυτόσημο αποτέλεσμα και ο “χρήστης” θα επιβαρύνει και πάλι τον ταλαιπωρημένο και εξαντλημένο οργανισμό του , για ακόμα μια φορά με μια “θανάσιμη” δόση.

Η δικαιολογία βέβαια είναι πάντα η ίδια , η ακαμψία  και η πίεση των δανειστών , η αδυναμία να συνεχίζουμε χωρίς τη δόση , η σωτηρία του “χρήστη”…
Η στατιστική  όμως είναι ανηλεής , για αυτούς τους “χρήστες” που δεν επιχείρησαν έστω  να προσπαθήσουν , να αποτοξινωθούν… Η απώλεια !!!

Το κύκλωμα και ο εθισμός των τοξικομανών , ίσως να είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να προσπελαστεί . ίσως και στη δική μας περίπτωση ως Χώρας ο “βίος” αυτός να είναι παράλληλος , αλλά το φάρμακο δεν είναι σίγουρα , τα ισοδύναμα , έχει αποδειχθεί τα τελευταία 5 χρόνια , έχει αποδειχθεί ότι η ιστορία των δόσεων όχι μόνο δεν σταμάτησε , αλλά ούτε καν αμβλύνθηκε και έρχεται μόνο να μας καταδείξει το αδιέξοδο.

Τέλος ,  η μόνιμη επωδός των αναλυτών που παρακολουθούν το “φαινόμενο” είναι :
Ποια είναι η εναλλακτική σου ?
Τελικά μένεις μόνο στη διάγνωση… Και η “θεραπεία” ?

Το να “ξεκόψεις” άμεσα ίσως να είναι ανέφικτο σήμερα… ‘Όμως το να προσπαθήσεις αντί των ισοδύναμων που θα επιβαρύνουν τη κοινωνία συνολικά , να ακουμπήσεις  “εκείνους” που γνωρίζεις ότι συνέβαλλαν στο να γίνεις επαίτης , εξαρτημένος , “τοξικομανής”… Είναι ένα στάδιο αποτοξίνωσης !!!

Αλήθεια το δοκιμάσαμε ποτέ , όλα αυτά τα χρόνια ?
Αλήθεια τι είναι αυτό που έχουμε να χάσουμε ? 

Τάσος Σακελλαρόπουλος

Διαβάστε επίσης το Άρθρο μας : Κόκκινα Δάνεια : Κατατέθηκε Το 1ο Νομοσχέδιο (Διαβάστε Το)

 

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.