Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενοικιαστές που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο

0

Η μη πληρωμή των ενοικίων ενέχει πλέον  κινδύνους για όσους  αδυνατούν να τα καταβάλλουν , εφόσον ο ιδιοκτήτης ακινήτων θέλει να στραφεί εναντίον τους

Τι ισχύει

 Παλαιότερα η αποβολή ενός τέτοιου ενοικιαστή μπορούσε να διαταχθεί μόνον μετά από διεξαγωγή κανονικής δίκης, με αναβολές, μάρτυρες, προτάσεις, εφέσεις κλπ.




Σήμερα, ισχύει και η σύντομη διαδικασία της διαταγής απόδοσης μισθίου χωρίς δίκη στην οποία μπορεί να σωρευτεί και αίτημα επιδίκασης του ποσού των οφειλομένων ενοικίων.

Αν αυτά δεν καταβληθούν, ο εκμισθωτής μπορεί να κινήσει διαδικασία κατάσχεσης όσων περιουσιακών στοιχείων μπορεί να εντοπίσει, η ακόμη και δέσμευσης του ποσού αυτού από τραπεζικό του λογαριασμό, αν υπάρχει και βρεθει..

Επίσης, από την 1η Ιουλίου 2013 και μετά, κάθε δικαστική απόφαση ή διαταγή απόδοσης που διατάσσει αποβολή από μισθωμένο ακίνητο καταχωρείται νόμιμα στο διατραπεζικό σύστημα «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ», πράγμα που επισύρει τις γνωστές συνέπειες, ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες μισθωτές και για τις επιχειρήσεις.

Η απόφαση παραμένει στο σύστημα αυτό για τρία χρόνια, για δε τη διαγραφή από το σύστημα αυτό, απαιτείται να τηρηθεί συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε να είναι βέβαιο ότι πράγματι εξοφλήθηκαν τα οφειλόμενα.

 Με πληροφορίες από δημοσίευμα στο www.odigostoupoliti.eu






Comments are closed.