Το Κτηματολόγιο για τον Δήμο της Αθήνας (Όλες οι πληροφορίες)

0

Από 22/4/2019 έως 24/6/2019 θα πραγματοποιηθεί στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr η ηλεκτρονική Προανάρτηση της κτηματολογικής βάσης για τον Δήμο Αθηναίων, που περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.


  • Από την ημερομηνία έναρξης της προανάρτησης και για δύο μήνες, δηλαδή από 22 Απριλίου 2019 έως και 24 Ιουνίου 2019, θα μπορείτε μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, μέσα από την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, με χρήση των προσωπικών σας κωδικών taxisnet, να έχετε πρόσβαση  στα στοιχεία των εγγραπτέων δικαιωμάτων που σας αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων, όπως αυτά έχουν συμπεριληφθεί στην βάση της προανάρτησης, ώστε να επαληθεύσετε την ορθότητά τους.
  • Εφόσον συμφωνείτε με τα στοιχεία της προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.
  • Εφόσον δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία αυτά και διαπιστώσετε σφάλματα ή παραλείψεις, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε ατελώς αίτηση επανεξέτασης στοιχείων, μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, με αποστολή email στην ηλεκτρονική δ/νση ad@proanartisi-athina.grχωρίς να απαιτείται να επισκεφτείτε το γραφείο κτηματογράφησης. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η αποστολή της αίτησης με email, μπορείτε να την καταθέσετε  στο  κεντρικό γραφείο κτηματογράφησης της Αθήνας, που θα λειτουργήσει από την έναρξη της Προανάρτησης, στα Ολυμπιακά ακίνητα Γαλατσίου, Λεωφ. Βεϊκου 137, 11146 Γαλάτσι.

Εφόσον τα έγγραφα που πιστοποιούν την αιτούμενη διόρθωση έχουν προσκομιστεί κατά την υποβολή δήλωσης, δεν απαιτείται  συνημμένο στην αίτηση έγγραφο. Αν όμως η αίτηση επανεξέτασης στοιχείων αφορά π.χ. αλλαγή αστυνομικής  ταυτότητας, θα πρέπει μαζί με την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων να συνυποβληθεί και το αντίγραφο της νέας αστυνομικής ταυτότητας. Οπότε σκανάρετε την ταυτότητά σας και μαζί με την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων τα αποστέλλετε με email στην ηλεκτρονική δ/νση ad@proanartisi-athina.gr, χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στο γραφείο κτηματογράφησης.  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν απαιτείται να μεταβείτε στα γραφεία κτηματογράφησης, αλλά όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει με ηλεκτρονικά μέσα,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1.Στην περίπτωση ιδιοκτησιών που δηλώσατε αλλά δεν παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική προανάρτηση,τότε είτε τα δικαιωματά σας δεν εντοπίστηκαν, ή τα στοιχεία που προσκομίσατε δεν κρίθηκαν επαρκή ή δεν έχετε καταβάλλει το απαιτούμενο πάγιο τέλος.  Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μεταβείτε στο γραφείο κτηματογράφησης προκειμένου να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειες σας ώστε τα δικαιωματα σας να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες της Ανάρτηση

2. Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι στην κτηματολογική βάση της προανάρτησης, έχουν συμπεριληφθεί στοιχεία δικαιωμάτων που σας αφορούν, για τα οποία δεν έχετε υποβάλει δήλωση, αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων που συλλέχθηκαν.  Για τα δικαιώματα αυτά, εφόσον συνεχίζετε να είστε δικαιούχος, οφείλετε να υποβάλετε δήλωση του ν.2308/95, καταβάλλοντας και το προβλεπόμενο πάγιο τέλος, είτε στο γραφείο κτηματογράφησης Αθήνας, στα Ολυμπιακά ακίνητα Γαλατσίου, Λεωφ. Βεϊκου 137, 11146 Γαλάτσι, είτε ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, μέσα από την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ». 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2100 101010 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio-athina.gr
Δ/ση γραφείου κτηματογράφησης:
Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου, Λεωφόρος Βεΐκου 137, ΤΚ 11146, Γαλάτσι
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-16.30 και κάθε Τετάρτη 8.30-20.30

Πηγή: http://www.ktimatologio-athina.gr

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΊΝΗΣΉ
Κατά την εκτίμηση μας η υποβολή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο, δεν εμπεριέχεται στο γνωστικό και πρακτικό πεδίο των Λογιστικών εργασιών και ως εκ τούτου η εταιρεία μας δεν αναλαμβάνει την υποβολή των δηλώσεων αυτών. Η επιλογή συναδέλφων Λογιστών,να ασχοληθούν με το αντικείμενο αυτό είναι απόλυτα σεβαστή αφού αφορά δική τους επαγγελματική επιλογή.






Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.