Περικοπές μισθών στους Τζιχαντιστές του ISIS…

0

«Μνημόνιο» και για τους τζιχαντιστές.  Σύμφωνα με τον Indepentent  το Ισλαμικό Κράτος προέβη σε περικοπές μισθών  των τζιχαντιστών με αποτέλεσμα  να χάνει αρκετούς από αυτούς,  .

Την περασμένη εβδομάδα το Ισλαμικό Κράτος υποχρεώθηκε να κόψει κατά 50% τους μισθούς λόγω «εξαιρετικών συγκυριών».

Το «υπουργείο Οικονομικών» της τρομοκρατικής οργάνωσης  προέβη σε αυτή την ενέργεια καθώς τα εδάφη που ελέγχει   χάνονται το ένα μετά το άλλο στη Συρία.

Οι τρομοκράτες έπαιρναν κλιμακωτούς μισθούς από 400 έως 1.200 δολάρια το μήνα συν 50 ευρώ… μπόνους για τη σύζυγο και 25 για κάθε παιδί. Όμως οι αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων και η απώλεια εδάφους κυρίως στη Συρία αλλά και στο Ιράκ, τους υποχρέωσε να μειώσουν το λαθρεμπόριο με την Τουρκία και πλέον… περνούν οικονομική κρίση.

«Το ηθικό τους πέφτει κάθετα. Αυτή η διαπίστωση έχει γίνει από όλες τις εμπλεκόμενες μυστικές υπηρεσίες των συμμάχων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος» γράφει ο Independent.

Παρά ταύτα ο κίνδυνος παραμένει στη Μέση Ανατολή και δεν θα εκμηδενιστεί καταλήγει η εφημερίδα, καθώς ακόμη και αν το Ισλαμικό Κράτος εξαφανιστεί, η Αλ Κάιντα αλλά και άλλες οργανώσεις θα είναι πάντα εκεί ενώ τα θρησκευτικά κίνητρα υπερβαίνουν τις περισσότερες φορές, εκείνα που εδράζονται στα χρήματα…

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.