Με 3,01 δισ μας «έγδαρε» το ΔΝΤ!

0

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, καταχρεωμένη, και με τους δανειστές να ζητούν μέτρα σκληρής λιτότητας, η εισφορά της Ελλάδας στο κεφάλαιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπερδιπλασιάσθηκε φτάνοντας τα 3,01 δισ. ευρώ από 1,37 δισ. ευρώ που ίσχυε έως τώρα. Η αύξηση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια , της συμφωνία των κρατών μελών για τον διπλασιασμό του κεφαλαίου του Ταμείου που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 26 Ιανουαρίου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Όπως φαίνεται σε πίνακα που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ (IMF Financial Activities), η Ελλάδα κατέβαλε την αύξηση της εισφοράς της, ύψους περίπου 1,64 δισ. ευρώ, στις 3 Φεβρουαρίου.

Το Ταμείο, είχε λάβει την απόφαση διπλασιασμού του συνολικού του κεφαλαίου από τον Δεκέμβριο του 2010 . Ωστόσο, η εφαρμογή της κωλυσιεργούσε λόγω της απροθυμίας του αμερικανικού Κογκρέσου να την εγκρίνει – κάτι το οποίο έπραξε τον Δεκέμβριο του 2015.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.