Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και άλλων(Σημείωμα foroline)

0

29285_ph1

Πολύς ο λόγος για τη ρύθμιση των φόρων που προήλθαν από τη φετινή φορολογία εισοδήματος 2014.
Μάλιστα τη προηγούμενη βδομάδα -και πριν την 31η Ιουλίου- παράχθηκε μια “είδηση” από ορισμένα ΜΜΕ , ότι το σύστημα taxisnet θα δίνει τη δυνατότητα να γίνεται Πάγια Ρύθμιση για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με Σχόλιο μας τη Παρασκευή 25/07  , είχαμε τονίσει ότι κάτι τέτοιο -με βάση την εκτίμηση μας- δεν επρόκειτο να γίνει και η ρύθμιση θα είναι εφικτή μόνο όταν η 1η δόση θα καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Είναι γεγονός λοιπόν ότι ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων δεν έγινε και αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνει ρύθμιση που θα συμπεριλαμβάνει , τη 1η ληξιπρόθεσμη δόση , άλλες τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές  του 2014 και τις υπόλοιπες μη ληξιπρόθεσμες δόσεις ή οφειλές που αφορούν στο τρέχον έτος.

Επίσης είναι αμφίβολο αν το σύστημα δίνει τη δυνατότητα για 12 δόσεις με βάση τα στοιχεία που ζητά να εισάγουν  οι φορολογούμενοι (σημερινό εισόδημα , υποχρεώσεις , αναμενόμενο εισόδημα). Επιπροσθέτως η ρύθμιση (Πάγια για το 2014) είναι ανέφικτη αν υπάρχουν οφειλές απο το προηγούμενο έτος.
Να σημειώσουμε δε , ότι φορολογούμενος που κατέβαλε εμπρόθεσμα τη 1η δόση -αυτή τη στιγμή- δεν έχει τη δυνατότητα να προβεί σε ρύθμιση για τις υπόλοιπες μη ληξιπρόθεσμες δόσεις του.

Τέλος τις τελευταίες ημέρες αναπαράγεται η είδηση από ΜΜΕ ότι θα υπάρξει γενική ρύθμιση οφειλών  που θα φτάνει και στις 100 δόσεις !!!

Τάσος Σακελλαρόπουλος
Λογιστής – Φοροτεχνικός

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.