Το χρονοδιάγραμμα έκδοσης και αποστολής εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ [PDF]

0
Το χρονοδιάγραμμα της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ δημοσιοποίησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα, από τις 18 Αυγούστου έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου ενώ από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου ξεκινά η έκδοση ταυτοτήτων πληρωμής για τον ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις – η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Ακολουθεί συνημμένος πίνακας στον οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά οι ημερομηνίες έκδοσης – αποστολής εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ [pdf].

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Η δημοσίευση αυτή γίνεται από το ΑΜΕ-ΜΠΕ, ένα έγκριτο μέσο ως προς τις πληροφορίες που δημοσιεύει.
Από τον πίνακα δεν προκύπτει ότι η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ολοκληρώθηκε στις 18/08, αλλά ότι προχώρησαν οι διαδικασίες για την εκκαθάριση του.
Επίσης εμφανίζεται ότι η σταδιακή του ανάρτηση θα γίνει από 29/08 και μετά, ενώ στον πίνακα σημειώνεται “Με την επιφύλαξη, της διαθεσιμότητας των συστημάτων και του απαιτούμενου χρόνου “μηχανής” για την απρόσκοπτη εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.”
Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, για τις οριστικές ημερομηνίες ανάρτησης.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.