Ο γκρινιάρης λογιστής… (Σημείωμα Foroline)

0

Η ενασχόληση μας με το συγκεκριμένο επάγγελμα , μας έχει τελικά διαμορφώσει “χαρακτήρα” ή μας έχει “χαρίσει” έναν μόνιμο επιθετικό προσδιορισμό… Αυτόν του “γκρινιάρη” !!!

 Χωρίς να επιθυμώ να “ευλογήσω τα γένια μας”  και να δικαιολογήσω τη “γκρίνια”  των λογιστών , δεν μπορώ να μην επισημάνω με συγκεκριμένα γεγονότα  για ακόμα μια φορά , την απίστευτη προχειρότητα , ανευθυνότητα και αναλγησία που επιδεικνύει το Υπουργείο Οικονομικών απέναντι στους φορολογούμενους και στους λογιστές.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ 
Μετά τον τραγέλαφο της νομοθετικής τροποποίησης για την εξαίρεση των μη ληξιπρόθεσμων , αναμέναμε άμεσα την νέα εγκύκλιο της ΓΓΔΕ και φυσικά το “άνοιγμα” τη εφαρμογής για την υλοποίηση της ρύθμισης.
Μέσα λοιπόν σε όργιο φημών για νέα “επέμβαση” της τρόικας στο θέμα , έχουμε νέα καθυστέρηση στην εφαρμογή της ουσιαστικά μοναδικής εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Η ομηρία των φορολογούμενων συνεχίζεται , μαζί με το κουτσούρεμα του χρόνου διάρκειας ένταξης στη ρύθμιση.

Ε9 – ΑΤΟΛΜΙΑ-ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ
Το αναμενόμενο , από τις αρχές Οκτωβρίου, άνοιγμα της εφαρμογής διορθώσεων και υποβολών του Ε9 πραγματοποιείται στις 14/11  και δίνεται μια γελοία παράταση μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου…
Η παράταση αυτή που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που θα πρέπει με πολύ προσοχή να διορθώσουν το Ε9 των ακινήτων τους με νέα και πολύπλοκα δεδομένα , ουσιαστικά επιτρέπει και πάλι να μην γίνει σοβαρή δουλειά στο θέμα αυτό.
Το “ανέκδοτο” δε της ιστορίας αυτής βρίσκεται στο μήνυμα που εμφανίζει το taxis , στη περίπτωση που από τις διορθώσεις προκύπτει μείωση φόρου άνω των 300,00€ για τον ΕΝΦΙΑ… “Εντός 15 ημερών να προσκομίσετε δικαιολογητικά στη Δ.Ο.Υ…”

Ερώτημα αφελούς Λογιστή : Ποια δικαιολογητικά ?  Σε ποια Δ.Ο.Υ ?
Δηλαδή τι προσκομίζουμε , τι δικαιολογητικά , τι έγγραφα ?
Σε ποιες Δ.Ο.Υ ? Δηλαδή στα τμήματα εισοδήματος ή κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ που στερούνται προσωπικού και στελέχωσης ?

Εν κατακλείδι γιατί θα πρέπει ΟΛΑ να γίνονται έτσι , ποια είναι η σκοπιμότητα ?
Γιατί φτάνει πια η δικαιολογία της ανικανότητας και της γελοιότητας , που μέχρι τώρα προσδίδαμε σε όλα αυτά ,που σαν επαγγελματίες ζούμε.

Τάσος Σακελλαρόπουλος
Λογιστής 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.