Στο ίδιο έργο θεατές…Λιανικές συναλλαγές-Πως εκδίδονται τα παραστατικά ? (Ενημερωμένο)

0

Budget

Πέρυσι στις αρχές του 2014 ,σε κατάσταση πανικού προσπαθούσαμε να “ανακαλύψουμε” τον τρόπο έκδοσης παραστατικών για τις Λιανικές συναλλαγές (πωλήσεις & παροχή υπηρεσιών) . Ίσως το “έργο” αυτό είχε ενδιαφέρον και έτσι το Υπουργείο Οικονομικών επέλεξε να παιχτεί και στη φετινή χρονιά.

Για το θέμα αυτό στη περσινή χρονιά , δόθηκε λύση με εγκύκλιο εντός του 2014 και έτσι είχαμε τελικά έναν ενδεικτικό πίνακα για το πως εκδίδονται τα παραστατικά και ειδικά αυτά των Λιανικών Συναλλαγών.

Φέτος την τελευταία ημέρα του 2014 , εκδόθηκε η ΠΟΛ για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα (Ν.4308/2014) όπου περιλαμβάνει επεξηγήσεις συνολικά για τη Τιμολόγηση συνολικά  από 01-01-2015 , προσδιορίζει τον τρόπο έκδοσης παραστατικών Λιανικών Συναλλαγών γενικά , αλλά μας αφήνει με τη παρακάτω “εκκρεμότητα” για μια σειρά επαγγελματιών (οντοτήτων) σε σχέση με την έκδοση των παραστατικών τους.

ΠΟΛ 1003/31-12-2014
“…12.11.1 Με την παράγραφο αυτή εξουσιοδοτείται ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων να καθορίσει απαλλαγές από την υποχρέωση χρήσης Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (φορολογική ταμειακή μηχανή ή μηχανισμός Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.), για συγκεκριμένες κατηγορίες οντοτήτων ή συγκεκριμένες κατηγορίες συναλλαγών λιανικής.”

Τι κάνουμε λοιπόν από 01-01-2015 ? Πως εκδίδουν τις αποδείξεις τους πχ. οι Γιατροί , με Ταμειακή μηχανή ή φορολογικό μηχανισμό ?

Η Υπομονή τελικά και στο δικό μας επάγγελμα(Λογιστές) , αλλά και στους επαγγελματίες (οντότητες) γενικότερα θα πρέπει να γίνει απαραίτητο προσόν !!!
Ας περιμένουμε λοιπόν…

Τελικά η υπομονή μας δικαιώνει και η ΠΟΛ για το θέμα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄3/05-01-2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.