Όταν η γραφειοκρατία “απολύει” εργαζόμενο με σοβαρό πρόβλημα υγείας

0

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στα Κύθηρα και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία της (αυτοάνοσο νόσημα) απολύθηκε ξαφνικά από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο λόγος που επικαλείται το υπουργείο Παιδείας είναι ότι η εκπαιδευτικός, που ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα), δεν έχει προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου 2017. Σημειώνουμε ότι η εκπαιδευτικός έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.

Η εκπαιδευτικός απευθύνθηκε στο υπουργείο Παιδείας και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της  δεν είναι ιάσιμη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που έληξε. Κατέθεσε τέλος τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό (από τις 25 Απριλίου)!

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εκπαιδευτικός -που είχε προσληφθεί στην α’ φάση (5/9/2017), σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, είχε τη διαβεβαίωση ότι αρκεί η προσκόμιση του αρ. πρωτ. της αίτησης εξέτασης από ΚΕΠΑ προκειμένου να συνεχίζει νόμιμα να εργάζεται (δεδομένου ότι το προηγούμενο είχε λήξει τον Απρίλιο του 2017, το οποίο προσκόμισε στις 27/9, ενώ εντός του Οκτωβρίου εκδίδεται το νέο πιστοποιητικό).

Αντ’ αυτού, η εκπαιδευτικός ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά ότι απολύεται τη στιγμή που εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι βρίσκονται στη διαδικασία προσκόμισης των πιστοποιητικών παθολόγου και ψυχιάτρου όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας με ένα δελτίο Τύπου ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση αυτή (Δεδομένου ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός δεν προσκόμισε, κατά την πρόσληψη, το απαιτούμενο πιστοποιητικό για την απόδειξη των κοινωνικών κριτηρίων πρόταξης στον οικείο πίνακα, η διοίκηση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις ως άνω αποφάσεις της Αρχής, προχώρησε στην, κατά τα ανωτέρω, ανάκληση της πρόσληψής τους).

Πρόκειται για ενέργεια ανάλγητη, απάνθρωπη, βάρβαρη!

Εκπαιδευτικά σωματεία απαιτούν «να γυρίσει εδώ και τώρα στη δουλειά η συνάδελφος, με ταυτόχρονη προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκε, χωρίς καμιά διακοπή, αλλά και πληρωμή των ημερομισθίων που έχασε» και καλούν «τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά την Παρασκευή 10/11 13:30 έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 35)».

Πηγή: http://www.efsyn.gr/ – Χρήστος Κάτσικας

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.