Νομικά Πρόσωπα(Εταιρείες) : Πότε καταβάλλονται οι δόσεις του φόρου…

0

Studies

Με το άνοιγμα του συστήματος υποβολής των δηλώσεων Νομικών Προσώπων (εταιρείες) & Νομικών οντοτήτων , θα πρέπει να γνωρίζουμε πότε θα καταβληθούν οι δόσεις του φόρου και πόσες είναι αυτές.

Έτσι με το δεδομένο ότι η καταληκτική ημερομηνία θα παραμείνει(?) στις 30 Ιουνίου , η πρώτη δόση θα καταβληθεί με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και όχι αργότερα από την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Δηλαδή αν η δήλωση υποβληθεί εντός του Ιουνίου , πχ στις 16/06 η 1η δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως στις 17/06.

Οι υπόλοιπες δόσεις θα καταβληθούν εντός του έτους και μέχρι τις 31/12/2015 , δηλαδή συνολικά σε 7 δόσεις συμπεριλαμβανομένης της 1η δόσης.

Τέλος η εφ’ άπαξ καταβολή του φόρου , με την υποβολή της δήλωσης δηλαδή , θα “κερδίσει” έκπτωση 2% επί του συνολικού ποσού που πρέπει το Νομικό πρόσωπο να καταβάλλει.

Έτσι το δοσολόγιο διαμορφώνεται ως εξής :

  • 1η δόση = Με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και όχι αργότερα από την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
  • 2η δόση =  Ιούλιος
  • 3η δόση = Αύγουστος
  • 4η δόση = Σεπτέμβριος
  • 5η δόση = Οκτώβριος
  • 6η δόση = Νοέμβριος
  • 7η δόση = Δεκέμβριος

Διαβάστε και κατεβάστε τη σχετική εγκύκλιο ΠΟΛ 1099

Σχόλιο
Είναι παντελώς ανέφικτη η υποβολή και αυτών των δηλώσεων έως στις 30/06 , δηλαδή εντός 20 ημερολογιακών ημερών , με το δεδομένο ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 925χιλ. δηλώσεις (16%) φυσικών προσώπων , το σύστημα taxis “χάθηκε” χθες για πολλές ώρες και προστέθηκαν στις 5,8εκατ. δηλώσεις ΦΠ άλλες 240χιλ. περίπου των Νομικών προσώπων.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.