Προκαταβολής το Ανάγνωσμα… (Σχόλιο)

0

xreos-Ellada-600x336

Στη λογική των έκτακτων και επειγόντων μέτρων που αφορούν στην επίτευξη της συμφωνίας για την οικονομική ενίσχυση από τον ΕΜΣ , η Κυβέρνηση εξισώνει -ως προς τη φορολογική αντιμετώπιση τους- όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα … Με τις Τράπεζες !!!

Έτσι καθιερώνει σταδιακά και σε κάποιες περιπτώσεις και αναδρομικά !!! Σε όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα… Προκαταβολή 100% επί του οφειλόμενου φόρου τους.

Μάλιστα με το νέο νομοσχέδιο που προβλέπεται να ψηφιστεί -κιόλας- σήμερα τροποποιεί και τον πρόσφατο Νόμο 4334 που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα περίπου , δυστυχώς επί τα χείρω , για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Προκαταβολή 100% επί του οφειλόμενου φόρου , ίσχυε μόνο για τους Τραπεζικούς οργανισμούς ενώ τώρα πια θα ισχύει για όλους που τολμούν…Να επιχειρούν !!!

Πιο συγκεκριμένα :

1. Από το Φορολογικό έτος 2016 (01/01-31/12/2016) :

  • Όλες οι επιχειρήσεις :  Ατομικές(Φυσικά Πρόσωπα) , Αγρότες , Ο.Ε , ΕΕ , ΑΕ, ΕΠΕ., ΙΚΕ. ,Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα, σωματεία και ιδρύματα , Κοινοπραξίες προσωπικών εταιρειών και λοιπές Κοινοπραξίες , Κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς , Συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών καθώς και λοιπές Νομικές οντότητες που δεν αναφέρονται παραπάνω : Καταβάλλουν Προκαταβολή 100% επί του οφειλόμενου φόρου τους.

2. Από το Φορολογικό έτος 2015 (01/01-31/12/2015) :

  • Ατομικές(Φυσικά Πρόσωπα) , Αγρότες , Ο.Ε , ΕΕ , Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα, σωματεία και ιδρύματα , Κοινοπραξίες προσωπικών εταιρειών ,Κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς : Καταβάλλουν Προκαταβολή 75% επί του οφειλόμενου φόρου τους.
  • ΑΕ, ΕΠΕ., ΙΚΕ., λοιπές Κοινοπραξίες, Συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών καθώς και λοιπές Νομικές οντότητες που δεν αναφέρονται παραπάνω : Καταβάλλουν Προκαταβολή 100% επί του οφειλόμενου φόρου τους.

και η “έκπληξη”…

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από το Φορολογικό έτος 2014 (01/01-31/12/2014) :

  • ΑΕ, ΕΠΕ., ΙΚΕ., λοιπές Κοινοπραξίες, Συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών καθώς και λοιπές Νομικές οντότητες που δεν αναφέρονται παραπάνω : Καταβάλλουν Προκαταβολή 100% επί του οφειλόμενου φόρου τους.
  • Όπως επίσης αλλάζει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ  για το Φορολογικό έτος 2014 (01/01-31/12/2014) και η προκαταβολή (διπλασιάζεται) των Αγροτών από 27.50% σε 55%…

Ένα ερώτημα που παραμένει είναι με ποιο τρόπο στη τελευταία περίπτωση που αφορά στην αναδρομική ισχύ της επιβολής της αυξημένης προκαταβολής , θα δηλωθεί και θα εισπραχθεί αυτή  για τις δηλώσεις που ήδη έχουν υποβληθεί.
Ειδικά για τα Νομικά Πρόσωπα που η προθεσμία υποβολής λήγει στις 20/08 και ένα μεγάλο μέρος των δηλώσεων τους έχει υποβληθεί και έχει καταβληθεί μάλιστα και  η  1η δόση.

Σχόλιο Foroline
Οι άοκνες και διαχρονικές προσπάθειες των Ελληνικών Κυβερνήσεων , για την εξαφάνιση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας , συνεχίζονται με αμείωτη ένταση επιδεικνύοντας μια αξιοσημείωτη συνέπεια…

άοκνος -η -ο [áoknos]  : (λόγ.) ακούραστος: Άοκνες προσπάθειες, συνεχείς, ασταμάτητες.
(Λεξικό Τριανταφυλλίδη)

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.