ΕΝΦΙΑ : Έρχεται ίδιος και για φέτος…

0

eniaios-foros-idioktisias-akinitwn-enfia

Καμία αλλαγή στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ για το 2015 δεν προβλέπεται , ως εκ τούτου το μόνο που αναμένουμε είναι την “αποστολή” των σημειωμάτων για τη πληρωμή του.

Κατηγορηματικός με δηλώσεις του υπήρξε , ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ.Τρύφων Αλεξιάδης για το θέμα του ΕΝΦΙΑ που αφορά στο 2015.

Ο Αν.Υπουργός τόνισε και με τηλεοπτικές δηλώσεις του αλλά και με σχετικό Δελτίο Τύπου :

“…Το 2015 και το 2016  το ύψος του θα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας, δηλαδή 2,65 δισ. και το 2016 θα αγωνιστούμε, η εσωτερική του δομή και λειτουργία να τον κάνει πιο δίκαιο και αναλογικό. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των πραγματικών τιμών που εξαγγέλλουν, θα γίνει νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2017…”

Αυτό σημαίνει :

Για το 2015 ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ακριβώς ο ίδιος με το 2014 , αφού ούτε οι αντικειμενικές αξίες θα μεταβληθούν και η συμφωνία στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου προβλέπει είσπραξη του ίδιου ποσού με εκείνου του 2014.

Περαιτέρω λοιπόν αναμένουμε την έκδοση των νέων εκκαθαριστικών αρχές Οκτωβρίου (όπως με σχετικό άρθρο μας σας είχαμε ενημερώσει) με πληρωμή της 1ης δόσης τέλος Οκτωβρίου ή 02/11/2015.
Οι υπόλοιπες δόσεις θα καταβληθούν στο τέλος των επόμενων 4 μηνών με πιθανή καταληκτική ημερομηνία της τελευταίας δόσης τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016.
Συνολικά δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ , θα καταβληθεί σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Τέλος η έκδοση των νέων εκκαθαριστικών αναμένεται να γίνει ηλεκτρονικά και να “φανεί” μέσα από την εφαρμογή του Περιουσιολογίου-Ε9 και της προσωποποιημένης πληροφόρησης του taxisnet.

Θυμίζουμε τελευταία ημερομηνία υποβολής Ε9 , για αλλαγές στο 2014-2015 : Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.