Τα Φιλαράκια. Οι 5 λόγοι που η γάτα μας τρώει πολύ και συνέχεια

0

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν το κατοικίδιό μας δεν τρώει, πρέπει να το πάμε στον κτηνίατρο. Πόσοι όμως ξέρουμε ότι και το να θέλει να τρώει συνέχεια είναι και αυτό ένας λόγος για να επισκεφτούμε το γιατρό;

Αν λοιπόν παρατηρήσετε ότι το ζωάκι σας έχει απίστευτη όρεξη για φαγητό, πιθανόν να μην είναι απλά λιχουδιάρικο, αλλά να συντρέχει ένας από τους παρακάτω λόγους:

  1. Έχει σκουλήκια

Τα σκουλήκια στο στομάχι κάνουν τη γάτα να είναι συνέχεια πεινασμένη επειδή παίρνουν όλες τις ουσίες από το φαγητό πριν τις πάρει ο οργανισμός του ζώου. Μια γάτα με σκουλήκια φαίνεται παχιά και με πρησμένη την κοιλιά της. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στα μικρά γατάκια που ζουν στο δρόμο, τα οποία συχνά έχουν πρησμένη κοιλιά ενώ κατά τα άλλα είναι αδύνατα.




2. Έχει υποθυρεοειδισμό ή διαβήτη

Και τα δυο προκαλούν πείνα στη γάτα. Στον υποθυρεοειδισμό ο μεταβολισμός καίει πολλές θερμίδες ενώ στο διαβήτη το σώμα δεν μετατρέπει τη ζάχαρη σε ενέργεια, με αποτέλεσμα να μην απορροφάται η τροφή. Η ασθένεια εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, ορμόνη υπεύθυνη για τη χρήση της γλυκόζης από τους ιστούς. Όταν η συγκέντρωση της ινσουλίνης μειώνεται, η συγκέντρωση της γλυκόζης αυξάνεται. Αν λοιπόν η γάτα σας τρώει συνέχεια, πίνει πολύ νερό και χάνει κιλά, θα πρέπει να επισκεφτείτε το συντομότερο έναν κτηνίατρο.

3. Είναι μόνη ή βαριέται

Όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους έτσι και οι γάτες όταν μένουν πολλή ώρα μόνες και δεν έχουν τι να κάνουν, το ρίχνουν στο φαγητό. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ασχολείστε μαζί της όσο μπορείτε περισσότερο και να της έχετε διάφορα παιχνίδια για να παίζει όσο θα λείπετε. Το καλύτερο είναι να έχει και μια παρέα, μια άλλη γάτα ή σκύλο που δεν θα έχουν πρόβλημα να είναι μαζί.

4. Έχει κατάθλιψη 

Αν συνηθίζατε να ασχολείστε πολύ με τη γατούλα σας σε σημείο εκείνη να είναι εξαρτημένη μαζί σας, είναι πολύ πιθανόν με την έλευση ενός μωρού, για παράδειγμα, και την ασχολία σας με αυτό να πέσει σε κατάθλιψη. Θα αισθάνεται ότι την παραμελείτε και ότι δεν την αγαπάτε πια. Έτσι το φαγητό είναι για εκείνη μια διέξοδος.



5. Η τροφή της δεν περιλαμβάνει τα σωστά συστατικά

Όταν εσείς, για παράδειγμα, τρώτε σε fast food, δεν πεινάτε λίγη ώρα μετά; Το ίδιο συμβαίνει και στο ζώο σας. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας και πάρτε μια τροφή που θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να τρώει όσο πρέπει.

Μην ξεχνάτε ότι το στομάχι της γάτας σας είναι υπερβολικά μικρό. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τρώει ατελείωτα. Το πόσο θα φάει είναι συγκεκριμένο και ανάλογα με την ηλικία της, τα κιλά της και τη ράτσα της.

πηγή:http://petpet.news 

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.